Sayfa 677/899 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 5,409 - 5,416 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. İş Bankası yetkililerini uyardık burdan da tekrar uyarıyoruz!

Soda 2024 de yatırımları bitirecek...Siz ortalama 1.5 milyar dolar yatırım yapıyoruz diyor sonra tesisin 2025 işleme başlayacağını bile bile değerleme projeksiyonunu 2024 e kadar yapıyorsunuz...Bu SODA ya çökmek demek! 1.5 milyar dolar yatırım yapılacak şirketi 2085 e kadar ben değerledim bunun değeri 2.5 milyar TL diyorsunuz....

İnsanların aklıyla dalga geçmeyin...Bu işlem helal de değil hakkınız da değil...Bunlar zaten ilgili kurumlara şuan itiraz olarak gidiyor...Bu işten daha fazla yıpranmadan ya dönün ya insanlara hakkını verin!!!!

Tüm ülke analistleri toplanmış ortalama da 9.5 TL SODA da değer görmüş biz sizin zeki PWC çalışanları mı bunu göremedi...Silkelenin kendinize gelin!!!

2. Benzer değerleme rezaleti TSGYO da yapıldı bundan birkaç yıl önce! ISGYO bünyesine TSGYO yu katacaktınız ve TSGYO yu düşük değerlediniz!

Ne oldu? Tüm birleşme süreci iptal edip geri adım attınız! Neden ? SPK şikayetleri yüzünden....Bunlara gerek yok, bu seferki lokma çok büyük hepinizi aşar! O yüzden silkelenin....

3. Tek bir yabancı soru sordu mu? Koskoca Şişe Grubu birleşiyor tek bir yabancı soru sordu mu??

Cevap veriyorum HAYIR!!! Prestiji ayaklar altına almak budur işte....Şimdi uğraşın bakalım....

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Korfez Yazıyı Oku
    Dün konferansa katıldım. Aldığım izlenim şudur, Ayrılma Hakkı konusunda ister yeni ister eski tebliğ olsun bu malları uzun zamandır yerinden oynatmayan milyon lotluk takaslar var (sise, trkcm , anacm ve soda da) .Bunların bugün için parasal karşılığı 7.2 milyar TL kadar.

Bunların sadece yarısı ayrılma hakkına girmek istese 3.6 milyar tl eder ve benim dünkü görüşmede anladığım ellerinde böyle bir para yok ve İş Bankasına bu parayı ödemesi için BDDK izin verir mi ondan bile emin değiller, parayı basıp alacağız diyemediler,bütçeyi aşarsa iptal yetkimiz var bunu yazdık dediler.......

Ben hisse fiyatlarının ayrılma hakkı altında kaldıkça bu işin yatacağını düşünüyorum çünkü bu paraları ödeyecek güçleri yok! Halka açık rakkamın boyutu çok büyük arkadaşlar....

Böyle bir senaroda favorim SODA ....neden? Böyle bir senaryoda bu değerleme rezaletinden kurtulup gerçek değerine dönecek... 4 ayda 500 milyona yakın kur karı var sadece şuan....6 aylık bilançomuzla önümüze bakacağız.. Borsada özkaynağının %51 i (2019 12 aylık bilançoya göre) döviz olan şirket yok!!!!

Kurlar patladı zaten yukarı, e ciro da döviz cinsinden paraya para demeyen şirket bu birleşme rezaletinden kurtulacak...He eğer birleşme olursada zaten bunun tek koşulu hisselerin yukarı ralli yapıp Ayrılma hakkı fiyatlarını geçmesi senaryosu olur, e bu senaryoda çoğu kişiyi mutlu edecektir zaten. Hem iş bankası büyk bir maliyetten kurtulup erkesi Şişe atında toplar hemde yatırımcılar prim yapan hisselerle mutlu olur isterse yukardan satarlar...

Yatırım tavsiyesi değildir...
    Evet güzel bir değerlendirme.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Pardon ilk haftası değil ilk yarısı.
    O zamana kalmaz.Tahminim.

Daha erken bekliyorum ben.45 günü geçmez en baba durumda.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by kubilayhan23 Yazıyı Oku
    O zamana kalmaz.Tahminim.

Daha erken bekliyorum ben.45 günü geçmez en baba durumda.
    Şirket o zamana gelmesini bekliyoruz dedi . Bilemiyorum.

7. 25 şubat öncesi-sonrası ....bunu kim hesaplayacak? bence burada bile sıkıntılar doğar, yok aldın da sattın da...

spk onayı gelmeden yerimizden de kıpırdayamayız, örneğin şimdi sodaları satıp anacm alsam elime daha çok şişe hissesi geçecek..bunu görüyorum, bariz bir arbitraj var..ama burası Türkiye...spk'dan farklı bir karar çıkarsa bu sefer de tam tersi mağdur olabilirsin..yani şu an yapılacak şey spk kararını beklemek olacaktır...

çimentolarda bu onay yaklaşık 2 ay sürdü..1. ay sonunda değişim oranlarının değiştirilmesi istendi, sonra tekrar rapor yazıldı ve ardından spk onayı geldi...

ayrıca yukarıda arkadaşımız önemli bir bilgi vermiş, bu fiyatlarla büyük bir yatırımcı kitlesi ayrılma hakkı kullanmak isteyecektir, bunu nasıl hangi kaynakla karşılayacak şirket? ayrıca sadece küçük yatırımcı olarak düşünmemek lazım, bir sürü de büyük yabancı fon var hissede..

8. Tahtada ne kadar küçük yatırımcı var sizce....Bu gün Tahtada TEB ...HSCB...İŞ BANKASI ilk üç satıcı.. Bunların hangisinde küçük yatırımcı ne kadar satış yaptı. kendileri çalıyor kendileri oynuyor...SPK da sonuç çıkana kadar her pisliği yaparak alabildikleri kadar alırlar ...sonrada istedikleri gibi sonuçlandırırlar. SPK bu işe çanak tutmasa zaten adamlar nefes alamazlar...Fakat işimiz zor...Yaklaşık bir yıl beklediğimiz ve stresi bize kalacak....

Sayfa 677/899 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •