Bakan Koca : Kayıplarınızda bilin ki sizinle birlikteyiz . Elimizden geleni yaptık , yapmaya devam ediyoruz
Bakan Koca : Kayıplarınızda bilin ki sizinle birlikteyiz . Elimizden geleni yaptık , yapmaya devam ediyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Erdoğan , Adana'da uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçması üzerine açılan uyarı ateşi sırasında kazara vurularak hayatını kaybeden Ali Hemdan El Asani'nin babası Adnan Hemdan El Asani ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Bakan Koca : Bakanlığımız operasyon merkezi ve bilim kurulunu 10 Ocak 2020 tarihinde kurdu , DSÖ hastalığı pandamı olarak ilan etmesinden tam 31 gün önce . Hastalığın ülkemize geç girmesi için erken hareket ettik . Şu ana kadar diyebilirim ki Türkiye bu hastalıkta alnının akıyla çıktı , ama tedbirlere uymaya devam etmeliyiz
Bakan Koca : Filyasyon bu başarıda önemli bir rol oynamaktadır , hastanın temas ettiği kişilere yoğunlaştık ve bunda başarı sağladık . Diğer ülkelerin yaygın tarama uygulaması başarısız oldu
Bakan Koca : Tedavisi hastane şartlarında yapılması gereken hiç kimseyi evine göndermedik göndermiyoruz , evde tedavisi yapılabilecek hastaların da yakın takibi aile hekimlikleriyle yapılmaktadır
Bakan Koca : Hekimlerimizin ve bilim kurulumuzun yaklaşımıyla bu hastalıkta kullanılan ilaçları farkı bir uygulama ile hastalarımıza uyguladık ve bunda başarı sağladık .
Bakan Koca : Biz hidroksiklorokin ilacını kullanmama başladığımızda ABD’de bu ilaçin yararlı olduğuna onay verilmemişti , ayrıca Çin’de sadece yoğun bakımdaki hastalara uygulanırken biz belirti gösteren herkese uygulandık ve büyük fayda gördük . Bu yaklaşımımızla hastalığın zatureye dönüşmesini büyük oranda engelledik
Bakan Koca : Bir farklı uygulamamızda ventilatorun yoğun bakımdaki hastalara hemen kullanılması yerine daha ileri durumlarda kullanmamızla yaşanmıştır .
Yer İmleri