Sn. diproyal ve dell14,
Gunluk degil orta vade olarak dusunuyorum.
Coorona'nin yuksek bulasici ozellikte olmasi nedeniyle kolay kolay dunyadan silinmeyecegini tahmin ediyorum.
Asi bulunip uygulama yapilincaya kadar dunya ekonomileri zarar gormeye devam edecektir.
Turkiye gibi doviz ihtiyaci cok olan bir ulke bu ihtiyaci ancak dovize yuksek faiz vererek karsilayabilecektir.
Bu da bir anlamda cds'lerin yuksek olmasi ve bondlarin faizlerinin de yukselmesi demek olacaktir.
Ozetle, covid nedeniyle onumuzdeki 3-4 ay icinde eurobondlarda iyi alim firsati olacagini dusunuyorum.
Covid kisa vadede biterse benim dusuncem de biter.
Yatirim tavsiyesi degil tabii ki...kafamdan gecenler bunlar...ekonomist falan da degilim...
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
ikisi ayrı konular...biri eurobond faiz geliri (2019 için 49bin beyan limiti olan), diğeri eurobond alım satım kazancı...tekrar yazayım;
1.1.2006 tarihinden önce ihraç edilen:
• Stopaja tabi değildir.
• Alım satım kazancı Türk lirası bazında
hesaplanır.
• İktisap bedeli, ÜFE artış oranında
endekslenir. (Elden çıkarıldığı ay hariç
olmak üzere.)
• Eurobondlardan elde edilen alım satım
kazançlarının, diğer alım satım
kazançlarıyla birlikte 2019 yılı için
33.000 TL’yi aşan kısmı beyan edilir.
1.1.2006 tarihinden sonra ihraç edilen:
• Stopaja tabi değildir.
• Alım satım kazancı Türk lirası bazında
hesaplanır.
• ÜFE artış oranının %10 veya üzerinde
olması şartıyla elden çıkarıldığı ay hariç
olmak üzere iktisap bedeli ÜFE artış
oranında endekslenir.
• Alım satım zararları, alım satım kârlarına
mahsup edilir.
• Kazancın tutarı ne olursa olsun beyan edilir
Öncelikle herkese selamlar,anlamadığım bi nokta var 2019 için sadece eurobond kupon faizi elde edenler için 49.000 beyan sınırı diye bahsediyorsunuz, gib.in sitesinde beyan sınırı 40.000 diye bahsediliyor acaba bunun sebebi nedir cevaplarsanız sevinirim syg
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazıları okuduğumda 2019yılı eurobond kupon faiz gelirimin 49.000 tl yi geçmemesi halinde vergi dairesine vergi beyanı vermem gerekmediği anlamını çıkarıyorum
2019 da aldiginiz bond faizleri icin sinir 40 bin lira...
2020 de aldiginiz ve de yil sonuna kadar alacaginiz bond faizleri icin sinir 49 bin lira
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Cevap için teşekkür ederim , 2020 yılı için beyan sınırının 49.000 olacağını nasıl biliyorsunuz bu konuda bi açıklama yapıldımı gib tarafından yoksa başka bi şekilde mi rakam artıyor
Yer İmleri