bir ara cafe açma tufanı başlamıştı. bir çoğu battı.
üstüne birde bu.
bir ara cafe açma tufanı başlamıştı. bir çoğu battı.
üstüne birde bu.
Bear_Bull
@BearBull26
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Mayıs dolar pastası verebilecek arkadaş var mı?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bear_Bull
@BearBull26
üstad sosyalleşme daha önceden kalkmıştı yani özelikle bayanlar en azından mahalledeki bir cafeye olmadı çiğköfteciye gidiyim bir değişik foto yükleyim instaya diye cafelerde azda olsun vakit geçirmek.
birde basit iş en azından kendi işimin patronu olurum az ama öz kazanırım mekan sahibi düşüncesi ile açıldı ilk başta.
tabi tutunamadı birçoğu.
altın çok hantal bir enstrüman.. xau/usd ..para kazanmak çok zor..dar bantlarda hareket ediyor.. bu kadar dolar enflasyonuna rağmen 30 yılda geldiği yer 400 den 1700 dolar..pathetic..bundan sonra ne kadar artacak ve ne kadar süre içinde.. üstelik geçmişte de merkez bilançoları sürekli genişledi..sürekli 5000 dolar olacak 10 bin dolar olacak hikayeleri dinledik.. ayrıca işlemlerin kaldıraçlı olması bile yeterli değil..o kadar umutsuz bir vaka yani.. fx günlerimde bir süre trade ettim.. ama sonra bıraktım..
trade edilen enstrümanı anlamak, anlamlandırmak gerekiyor.. garan trade ederken bankanın ne ifade ettiğini biliyorum.. veya thyao.. veya tuprs..veya eregl.. hepsinde belli iş temelleri (business fundamentals) var , ve az çok sıradan bir vatandaşın bile anlaması mümkün.. üstelik garan bir gün %6 çıkabiliyor, çok kısa bir süre sonra %10 düşebiliyor.. çok daha volatil.. ama volatiliteye ek olarak hareket edilen bantlarda % olarak çok daha geniş..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri