şirketle yeni ilgilendigim için raporlarına da yeni bakıyorum . ne güzel aslında böyle yatırım yaptıgın şirketi incelemek ,begenip karar vermek. giriyorsun twit ter da, investingde küfür ederek , ana avrat söverek yatırım yapılıyor spekülasyon başka bişi değil.

Şirketimizin ana faaliyet konusu ecza depoculuğu ve ilaç dağıtımı olup, faaliyetlerine dahil olan bir üretim
süreci ve bu çerçevede herhangi bir araştırma ve geliştirme faaliyeti bulunmamaktadır.

şirketin 2019 faaliyet raporunda 985 mio TL bankada vadeli mevduatı oldugu yazıyor , %10,50 ortalama faiz oranı ile.
eğer duruyorsa şimdilerde %9 larda falandır. döviz vs yok .

yeni gelecek bilançoda bu nakiti ne yapmışlar acaba çok merak ediyorum . geçen seneye göre muazzam bir nakit , keşke ana faaliyet konusunu biraz değiştirseler , biraz arge yapsalar, bir firma falan alsalar, labaratuvar açsalar yada alsalar.
firmayı çok tanımıyorum ama hissiyatım biraz hantal bir firma oldugu yönünde.
bilanço analizinde falan iyi değilimdir ama gerçekten bu nakit çok şeylere gebe , ticari kafa ile düşünürlerse yeni atılımlar yapabilirler. ama öyle %8 %10 ile vadeli mevduat yakışmaz öyle uzun süreli.
bilanço büyüklüğünün %10 undan fazlası bankada yatıyor. sanırım borcuda yok fazla ; tedarikçiden aldıgı ilaçlar sanırım borcun büyük çogunlugu. onlarıda eczanelere verip tahsilat yaparak bu borcu kapıyor.

bakıyorsun sasa , muazzam yatırımlar yapmış ; 3.700 mio kısa vadeli borcu var, kasasında 120 mio nakit var...
inşallah verimli bişeyler düşünüyorlardır o nakitle ilgisi sevgili selec yöneticileri. sormak lazım aslında yatırımcı ilişkilerine :/