Sayfa 934/1003 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,465 - 7,472 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1. Hele hele BJKAS kendi başına bir emsaldir. 240 milyon tl lik ödenmiş sermaye komple tükendiği gibi 966 milyon tl de eksiye geçmişler. 29 Şubatta sona eren 3Ç ve 31 Mayısta sona erecek olan 4Ç bilançoları durumu daha da kötüleştirecek. Mali durumu böyle olan bir şirket hangi iktisadi sınıfa girer bilemiyorum. Hem bilanço hem de dolaylı yoldan TTK'daki ilgili maddeler bir mesaj vermeye çalışıyor gibi geliyor bana. Hisse başına defter değeri eksi 4 tl olan bu hisse 2.14 tl den işlem görüyor, taliplisi de çok.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    RTALB'ye bakıyorum ve gözlerim doluyor. Kağıt arka arkaya 1 düzine tavan çekti galiba. Yıllık cirosu 16 küsür milyon tl olan bu şirketin piyasa değerinin 1 milyar tl olmasına az kaldı. Dikkatinizi çekerim bu 16 milyon tl yıllık net kâr değil, yıllık cirodur. Yıllık cirosunun 60 katından işlem gören bir şirketi dünyanın başka bir yerinde kolay kolay göremezsiniz. İşte bu yüzden ben BİST ortamında "mantıksız stratejilerin" en ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. HALKB'de mantıklı davranıp bilinçli hareket ettik ama maalesef elimizde patladı.
    Derin geyik pazarliyormus onu. Oyle birseyler vardi. Tam kumarhane usulu calisiyor piyasa. Ama o RTALB'in asil ile ilgili birseyleri vardi.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hisse başına defter değeri eksi 2.10 tl olan ve yakında bu rakamın da altına düşmesini beklediğim TTK'ya göre batıklık durumunun söz konusu olduğu TSPOR hissesine 5.30 tl den sürüyle alıcı geliyorken; hisse başına defter değeri artı 26.5 tl olan HALKB 5.20 den işlem görüyor ve bu hisseye gerçek alıcılar uğramıyor. Bu ikileme bakar mısınız?
    Bence borsaya çok fazla anlam yüklüyorsunuz...F/K, PD, DD bunlara bakıp ucuzları alalım ve hep beraber kazanalım...Böyle bir yer değil ki borsa..
    Borsa sahip gücün pozisyonudur..Adam mal almışsa o malı satana kadar yönü yukarıdır, malı satınca yön aşağıdır(%90 kağıtlar için bu budur)
    Temettü veren güçlü, kurumsal güçlü şirketler de ise durum tam böyle değildir...Pozisyonlar kriz zamanı alınır ve maliyetleri çok çok düşüktür, temettüsünü yerler..
    Tspor, Rtalb vs.. ve yüzlerce tavan tavan giden kağıtlar var..Petkim, Halkbank, Tkfen,Krdmd vs neden yükselmiyor böyle delice..Herkeste var çünkü..
    Ereğli bilançosu kötü ve dün tek düşmeyen endeks kağıdı Tüpraşla beraber. Neden? Adamlar vadelide shortları yakaladı ondan..
    Çok düz bakıyorsunuz bende 3 yıl öncesine kadar böyle düz bakıyordum..

b_g cok guzel tespitler. Hepsine katiliyorum. Kriz diye bilmemne diye butun millet saglam kagitlara dolustu. Hicbiri bir kurus kazandirmadi, antin kuntin butun hisseleri goturduler. Cunku satan satti onlari 2 sene.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Derin geyik pazarliyormus onu. Oyle birseyler vardi. Tam kumarhane usulu calisiyor piyasa. Ama o RTALB'in asil ile ilgili birseyleri vardi.
    Buradan "pazarlama ve manipülasyon BİST'in ayrılmaz parçalarıdır" sonucu çıkıyor. Başka borsalarda bunlar çok nadir olur çünkü oradaki SPK muadili kurumlar müsaade etmezler. Gelişmiş ülke borsalarında tahtada spoofing yapanları bile (kademelere pasiften çok yüksek alım veya satım emirleri girip bunları bir kaç saniye sonra iptal etmek) affa tabi olmadan 25 yıl içeri tıkıyorlar. Peki, acaba SPK ne yapıyor bu tür suçlarla ilgili olarak? BİST'te pazarlama ve manipülasyonun çok yaygın olmasında acaba kimlerin payı var?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6. BİST öyle bir ortam ki RTALB gibi hisseler yıllık cirosunun 60 katından işlem görüyorken THYAO gibiler 0.2 katından işlem görebiliyor. 60 nere 0.2 nere. Arada 300 kat fark var.

SPK ile alakali degil TREND. Mahkemeler geregini yapmiyor. Ya da zamaninda yapmiyor.

bizim buralarda herkes her işi yapabilir.
    para nerde kazanılıyorsa parası olan ordadır.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 934/1003 İlkİlk ... 434834884924932933934935936944984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •