Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
Secbul abi. Ureticiyimi koruyacağız haldeki komisyoncuyumu buna karar vermek gerekiyor. Haldeki çoğu komisyoncu üreticiden daha iyi durumda. Halde neler oluyorsa e irsaliye uygulamasina ilk dahil edilen sektor oldu. Benim bildiğim tebliğde akaryakıt sektörünün bile önünde uygulamaya geçilmesi istendi . Niye böyle yazdım gelir idaresinin vergi yüzsüzleri listesine bakarsan akaryakıt işiyle uğraşanları ön sırada görürsün. Idarenin hal komisyoncularini akaryakitcilardan bile önce e ırsaliye sistemine dahil etmek istemesi bana pek manidar geldi.
Halde komisyoncu ve tüccar vardır. Çoğu kom yapmaz çünkü geliri azdır toplumun kızdığı kom bilsede tüccardır fiyatları yukarı çeken. Kom ise fiyatları aşağı cekendir. Kom mal sahibi değildir. Bu yüzden irsaliye kesmez. Halk bunu bilmez ama adı çıkmış 8 e inmez 7 ye. Neyse sorunuz tüccar icin geçerli. Devlet e irsaliye ile tüccarların mal durumunu on-line görmek istiyor çünkü bu konuda kaçak var. Kom mal sahibi olmadığı için o zaten kacak yapacak durumu olmaz. Halin hepsi kom olsa bu kez yerine gidip mal alan olmaz. Kısır döngü ama stabil. [emoji173]