Sayfa 291/1000 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341391791 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,321 - 2,328 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Maalesef zayıf düştük.Köprüydü,yoldu,hastaneydi hepsi borçla yapıldı,inşaata dünyanın parasını döktük,paralar betona gömüldü.Eh beton da uluslararası ilişkilerde hiç bir işe yaramıyor.Sanayiye tarıma yatırım yeterince yapılmadı,adamakıllı tek sektörümüz turizm o bile gavurların insafına bağlı.Ruslarla uçak düşürme işinden bir ters düştük o yıl turizm kan ağladı.Nerden baksan bir ton yanlış iş yapıldı.Durumumuz hiç iyi değil,gavurlara çok bağımlıyız.
    Tarımda ve hayvancılıkdaki sıkıntı büyük hocam
    bakın bugün çay toplamayla ilgili bir haber paylaştım, çalışan vasıfsız kişi ayda 7000 lira kazanabilir bir bürokrat maaşı
    bizim memleket de bir gencin 500 koyunu vardı sevdiği kızın tek şartı köyde oturmamak
    çocuk da 2.500 lira maaşla bir çoban tutup şehirde 1.200 lira maaşla işe girmişti yıllar oldu
    bizim köy çocukluğumda 50 hane idi , hiç olmayanın ahırında 1 çift öküz, 2 inek
    onların buzağıları olurdu, şimdi tüm köyde 10 ineği geçmez, babamlar 4 kardeştiler, şuan onların çocukları hepimiz arazilerimizi ekip biçmiyoruz tamamen bom boş duruyor öylesine.
    toplum olarak bir çıkmazdayız.
    Son düzenleme : kitapci34; 03-05-2020 saat: 06:10.

2. valla yatmıştım yataktan kalktım
    bizde çingenelere poşa deriz

bir poşa bizim köyde oturulmayan bir eve yerleşmiş, arazi boş kimse yok hayvanlar serbest
    yazın karınlarını doyurma problemi yok
    ahırında 10 biyük baş hayvan varmış keçi kaz tavuk vs. de varmış
    bir gün köyüler nasıl olmuş tam hatırlamıyorum ama poşa'ya poşa demişler
    o da dönüp poşa sizsiniz olum benim şunlar şunlar var
    sizin neyiniz var demiş?
    bizimkiler mos mor tabi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by kxsr Yazıyı Oku
    en çok şehidin verildiği, askerinin başına çuval geçirildiği, rus uçaklarıyla kaç şehidin verildiği belli bile olmayan saldırı, meclisin ankarada özel harekatın tsk uçaklarıyla bombalanması, genelkurmay başkanının terör örgütü lideri sıfatıyla cezaevine girmesi, kozmik odalara güle oynaya girilmesi gibi sayısız olaylara imza atan kisilerin savunulmasını biraz degil bayagi garip.

Bu türk düşmanliklarinin hesabı sorulacak elbet.
    Bu yazinin altina imzami atarim

4.  Alıntı Originally Posted by kitapci34 Yazıyı Oku
    valla yatmıştım yataktan kalktım
    bizde çingenelere poşa deriz

bir poşa bizim köyde oturulmayan bir eve yerleşmiş, arazi boş kimse yok hayvanlar serbest
    yazın karınlarını doyurma problemi yok
    ahırında 10 biyük baş hayvan varmış keçi kaz tavuk vs. de varmış
    bir gün köyüler nasıl olmuş tam hatırlamıyorum ama poşa'ya poşa demişler
    o da dönüp poşa sizsiniz olum benim şunlar şunlar var
    sizin neyiniz var demiş?
    bizimkiler mos mor tabi.
    Cok anlamli

5. Bizim Allah'a can borcumuzdan, Milletimize hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur, olmayacaktır.

Ne yaparlarsa yapsınlar... Biz #BuYoldanDönmeyeceğiz. https://t.co/Qi78hepL3x

Milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar. Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanmasına mani olamayacaklar. Ezanlarımızı susturamayacaklar. Hükmünde galip olan sadece Allah'tır. Biz bunu biliriz. #BuYoldanDönmeyeceğiz

Epi topu dolar 7 yi gecti kayınbaba damat başladılar gene hadi bakalim son sinyal uzundan dolarlarinizi satın ne zaman gelecek.

6. burada bu akpli arkadaş bizim borc diğer ülkelere göre az derken yine uyanıklık yapmış.Tabii kamu borcun az görünüyorda müteahhitlere yapılacak garanti ödemelerini, özel sektörün borcunu da gsyh ile bir karşılaştır borcun nerde duruyor. Adam senin dış borcu çevirebileceğine inansa zaten hay hay der yüksek faizle sana borç verir.Peki yabancının şartı ne, gidip imf den abd den onay alıcaksın bu iyi çocuktur diye. Ee bu s400lerle dostum putinle filan nasıl olacak? Neyse ben yabancıyı filan savunmuyorum, 2004den bu yana dönen 500 milyar dolar, betona değil tarım, hayvancılık, tıp, mühendislik, fen liseleri vs alanlara ayrılıp ülkenin verimlilik potansiyeli yukarı çekilse hiç yoktan elimizde tutunacak birşeyler olurdu.Şimdi beton makinaları ile başbaşa yız. ama adam sarayının bir ucagını dahi satmıyor tasaruf için.Neyse hesap nasıl ödenecek, o ya bizim borç ufak olayına çok kaptıran 2010-17 yunan ekonomisinin halini bir incelesin. Yalanla onlarda 8-10 yıl borc döndürdülerde ne oldu sonunda?

7.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Viop topiginden sepetlendigimiz kesin, ne yazarsam siliniyor!
    Siz yazınca gidip bakayım dedim,tüm üyelerin affına sığınarak oha diyorum,insanlar rakamlarla ,kanıtlarla gelmiş verecek cevabı olmayan öncü trol kuş kadar beyniyle dalga geçmeye çalışmış akabinde yancıları damlamış,güzellemelerini yapmışlar üstelik birde şikayetçilerarsızlığın böylesine pes artık...

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla artık o hesabın pek ödenir hali yok sn kitapçı.Bu borçları kimse ödeyemez,baya baya finansal bir kaos var bizi bekleyen.Reise ilk seçimde millet hesabı keser de sonra gelenler bu işin altından nasıl kalkacak o da muamma.
    İsin pis tarafi sag iktidar 18 yıl boyunca ortalığı mahvetmis olacak muhtemel sol iktadar doneminde fatura sola cikacak, onlar borcu bir sekilde odemek isterken halk bunun altinda ezilecek, aslinda olmasi gereken bu yedin yedin simdi hesabi odeme zamani, peki sonraki secimler ne olacak diyecekler ki bizim zamanımızda bolluk vardi, su vardi bu vardi yol yabdik ama cehape bunu yapti diyecek ve yine kandirip oylari olalacaklar, gercek bir sol iktidar gorrmeyecegiz.

Sayfa 291/1000 İlkİlk ... 191241281289290291292293301341391791 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •