ortalamalar güzel kesişmiş..
ortalamalar güzel kesişmiş..
Terki joe bak masalcılar GAP’ın gapanmasının önemi yok diyorlar şimdi kağıt ithalatına da acayip bir vergi geliyormuş sen şimdi pantolonunu satar karton alırsın grand da gömleğini satar Gapıyı pencereyi bırakıp bacadan dalarsınız
Ama ben derim ki siz siz olun masalcı matitaslarını boşverin GAP’a bakın gapanırsa yaslanmalıyız arkamıza ytd
Serkalgo,
Son iki haftadaki Deniz işlemlerinden sonra kafamda netleştiremediğim iki senaryo var.
Denizdeki alışların patronun offshore hesaplarından yapılmış olma ihtimalinden bahsedilmişti.
Şimdi şunu düşünüyorum.
İhtimal 1: alınan 22,000 e yakın lot’un ortalamasını tahmini 430 desek, 22,000 lotun piyasa değeri 10 milyon tl civarı. Patron temettü ile kendi hissesini aldı ama erken aldı biraz fiyat da uygunudu
İhtimal 2: bu ihtimal biraz bedelsizi düşündütüyor. Sonuçta Holdingler nakit varlıklarını yönetirken iştiraklerden gelecek temettüleri de göz önüne alırlar. Fakat temettülerin % 25 ile sınırlandırılması holdingin temettüden alacağı paraya sınır getirdi. Acaba diyorum holding kendi payını alıp acıklanabilecek bedelsizden sonra bu payları satıp edecrği kar ile temettü farkını nakit olarak holdinge girdi sağlamak isteyebilir mi?
Buradaki soru şu;
Holding bu 22,000 i almayıp da bedelsizden sonra pay satıp nakit ihtiyacını karşılayabilir fakat o zaman ortaklık payı azalırdı.
Neyse hepsi varsayım zaten bunların. Zaten 2 güne ne olup bittiğini görecez. Kafamda hedef fiyatım var, ister bedelsizle gitsin oraya isterse de konjokturel yeter ki gitsin. Ama ne kadar cabuk giderse o kadar iyi.
Temettü oranı %25 i geçiyor,,.2019 karı nın %41 ine denk geliyor.Yönetim bunu bilmiyormuydu,,kanundan önce mi karar aldılar,,kanunu tanımadılar,karar aldılar diyelim,müeyyidesi nedir.?
Özkaynaklarını azalttığı halde,şirketler neden temettü verirler de,vergisiz bedelsiz vermezler anlamış değilim.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Yok eylüle kadar yok %25,,,belli bir dönem temettü yasağı getirilmeli şirketlere,,20 yıldır sermaye artırmayan şirketler var,,borsamız sığlaştı artık SOS veriyor,,1 lot alış,5 lot satış derinlikli borsa olmaz.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Alkım %506 bedelsiz verdi ve spk onayladı bu hafta içi bölünecek inşallah darısı kartn başına oda güzel bir bedelsiz verse iyi olur.
bedelsizciler şimdiden ağlamaya başlamış
birde son zamanlarda karton hareketine atlayp bedelsiz çığırtkanlığı yapan ve ilk fırsatta gemiyi terk etmek için apotta bekleyen çorbacılar gelmiş
bunların dertleri sermaye piyasalarının sığ olması falan değil
öyleymiş gibi yapıp çorba kaseleri ellerinde bunu bahane ederek çorba peşinde koşuyorlar
aksi olsaydı bu vatandaşları yılda birkaç kez de olsa buralarda genel piyasa sığlığı ve sebepleri-çözümleri ile ilgili yazılarını okurduk
salı günü genel kurulda havagazını aldıklarında tahtadan tüymeye çalışırlarken birbirlerini ezecek bunlar izleyin bakın
sizi gidi çorbacılar sizi, bi palavra atıyorsunuz derdiniz belli bari buna kartonsanı alet etmeyin![]()
Az insan çok huzur
Yer İmleri