Originally Posted by
darat6741
Selamlar ,
Portföyümün iki büyük hissesisnden bir Selec ve diğeri olmasaydı(ismen) boş boş kağıtların yüzde yüz yaptığını görüp, esas iş yapması gereken Selec�in ise oldukça gerilerde kalması nedeniyle moralim oldukça bozulacaktı doğrusu.
Hele ki devaları satıp da bunun pozizsyonunu arttırdığım için duble kafayı yiyecektim
Birincisi , elimdeki örnek uzay az ve Bodrum�da yaşıyorum o nedenle tüm Türkiye�ye uygulanabilir bir data mıdır bilemem ama Eczanelerin satışlarının da düştüğünü , eczacılarla yaptığım konuşmalardan tespit edebiliyorum, lakin devletin güvence altına aldığı ilaç sayısının artması ve şubat ayı zammı ile geçen seneki cirolar yakalanabilir mi ona bakmak lazım
İkincisi diyelim ki bu ciroların daha aşağısında kalıındı, o zaman da benzin gibi ana kalemlerdeki düşüşün kar marjına etkisine bakmak lazım
Üçüncüsü, elindeki parayla ne yapacağı ki piyasa değerinin 5�te birine yakın bir nakti var ve fakat geçen senelerde gelen finansal gelirin ciddi oranda düşeceği de yine malumunuz
Lafı fazla uzatmadan, şirketin pozitif olduğu kadar negatif gelişmelerinin de olduğu bir dönemden geçiyoruz, belki ikinci çeyrek daha da kötü geçecek belki başarılı bir ilacın, aşının bulunması ile cirolar patlayacak, belki bir ilaç şirketi alacağız belki parayı vadelide tutmaya devam edeceğiz, ne yazık ki şu ana kadar şirketten gelen detaylı bir bilgilendirmeye rastlamış değilim, bu konuda daha net fikri ya da bilgisi olan var ise yazsın lütfen
Benim bu şirketi tercih nedenlerim şunlar oldu
1 finansallarının cazibesi(sektörel olarak)
2 pazar payı
3 elindeki nakit
4 bu kriz nedeniyle sektörel avantajı
Ama ne yazık ki günün sonunda borsamız bunlara ilk etapta bakmıyor ve ben de spek�in henüz yeteri kadar hisse toplayamadığını ve bir miktar daha oldukça volatil bir hisse ile karşı karşıya kalacağımız düşünüyorum
Herkese bol kazançlar
Yer İmleri