bence fiyatdan ziyade lot olarak bakın, eğer uzun vadeci şişe ile devam edecek insanlar için fırsat gerçekten. Ama ayrılma hakkı olacak ise adil fiyatdan, çoğu kişi yararlanır diye düşünüyorum bu ortamda nakit yaratmış olur ayrılanlar. Bunu da piyasa görmüyor olamaz, bakalım nasıl sonlanacak.
Birleşmeye inanıyorsan zaten elinde Soda diye birşey kalmayacak dostum, sendeki Sodaları alıp, Şişe verecekler.... Birleşmeye inanıyorsan şu dakikadan sonda Soda, Trkcm ve Anacm diye birşey yok! Bak tabloa görünüyor Kat Sayılar var onun denkliğinde Şişe cam almaya mecbursun
Ama ne hikmetse Soda %5 e yakın primli, Anacm ise %7 e yakın iskontolu gidiyor...![]()
Bir arkadaş yazmış diğerleri de iyi şirket, onlarda karlı vs... şeklinde...Ben onlar kötü demedim sadece Soda nın Şişe Cam açısıdan ayrı bir önemi var dedim...Bu birleşme süreci ile Soda ele geçirilmek isteniyor dedim...Neden mi? Devam edelim...
Şirketlere bilançolarındaki Net Borçları üzerinden bakalım birde...
Soda.... 1 Milyar 484 milyon TL Fazla (+)
Sise .... 4 Milyar 550 Milyon TL Eksi (-)
Trkcm ... 1 Milyar 651 Milyon TL Eksi (-)
Anacm ... 2 Milyar 73 Milyon TL Eksi (-)
Anladın mı şimdi arkadaşım o fon yöneticisi neden istemiyorum kardeşim diyor??? Bak bakalım aynı mı vaziyetler... Şişecam Soda daki nakite muhtaç...Diğer şirketleri finansman zararı yazarken , grup içinde bir tek Soda Sanayi finansman geliri yazıyor...He evet diğerlerinde de döviz vs... var , ancak grup içinde nakit gücü, borçlarından fazla olan TEK ŞİRKET SODA! İşte bu yüzden SODA eritilmek isteniyor diyorum! Tabi bu nedenlerden Sadece biri...Mesela en düşük Genel Giderler (Brüt Karına göre) vs.. devam da edebiliriz...Bunlar gibi sayısız veri SPK ya iletildi tabiki...
YTD
Yer İmleri