Originally Posted by
beta_
Arkadaşlar XU30 viop islemi uzun zamandır yapiyorum,ama hisselerin vadelisinde işlem yapmadım. Örneğin ttkom 6.88 kapandı mayıs vadelisi 6.95 kapandı. Ben 10000 lot alsam 6.88 den 6.95 vadeli 100 tane satsam vade sonunda 700 lira hesabıma mi geçecek. Yani short pozisyonları spottan hisse alarak mi kapatıyorum yoksa 30 mayısta kapanış fiyatindan mahsuplaşma mi oluyor
hisse vadeli kontratlarda fiziki uzlaşma var. Eğer vadeli'de kısa poz açarsanız ve vade sonunda poz kapatmayıp uzlaşmaya giderseniz her bir kontrat için 100 lot hissenin hesabınızda bulunması gerekecek. sizin hesapta 100 kontrat açığa satınca 100x100x(poz açtığınız fiyat-vade sonu fiyatı)=7000 TL kar yazması için siz kontrat açtığınızda 7,02 fiyattan açmalısınız ki vade sonunda 6,95'e düşerse lot başı 0,7 TL kazanın. Uzun sözün kısası hem spot hem de vadelide aldığınız pozisyonların zamanlaması ve fiyatları çok önemli. Ek olarak 100 kontrat için de yeteri kadar teminatın viop hesabında da bulunması gerekiyor.
Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun
Yer İmleri