Artan

34,68 11.87 18:10
13,64 10 18:10
1.188,00 10 18:10
35,20 10 18:10
36,98 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

104,40 -10 18:10
245,50 -9.99 18:10
3,62 -9.95 18:10
258,00 -9.95 18:10
23,52 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.981.378.672,50 18:10
8.514.128.049,15 18:10
6.676.736.529,45 18:10
6.252.142.371,26 18:10
5.455.998.326,37 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Sn tınaz özel üniversitelerde öyle liselerden gelen çocuklar var ki hocadan daha iyi ingilizce biliyor,hocanın sadece bu konudan dolayı bile soru sorulmasından çekindiği durumlar oluyor.İngilizce eğitim gereksiz,tıbbi yeterince döküman var türkçe eğitimde çocuklar daha iyi anlar daha iyi öğrenir.Zamanında oktay sinanoğlu hocanın bu konuda onlarca konuşması var ,ama maalesef başarılı olamadı.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn tınaz özel üniversitelerde öyle liselerden gelen çocuklar var ki hocadan daha iyi ingilizce biliyor,hocanın sadece bu konudan dolayı bile soru sorulmasından çekindiği durumlar oluyor.İngilizce eğitim gereksiz,tıbbi yeterince döküman var türkçe eğitimde çocuklar daha iyi anlar daha iyi öğrenir.Zamanında oktay sinanoğlu hocanın bu konuda onlarca konuşması var ,ama maalesef başarılı olamadı.
    Bizim alan uluslararası ilişkiler, bu alanda genel dil gerek internet gerekse literatürde ingilizce.Bu disiplini Türkçe okuyan öğrenci Türklerle mi uluslararası ilişkiye geçecek. İngilizce eğitimin verilmeyeceği alan var , verileceği alan var. Mesela benim politics of global finance dersini ekonomi politik çerçevesinde bu ülkede veren nerdeyse hoca yok.Hocası olmayan şeyin kaynak kitabını nerden bulacağız?

3.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    Bizim alan uluslararası ilişkiler, bu alanda genel dil gerek internet gerekse literatürde ingilizce.Bu disiplini Türkçe okuyan öğrenci Türklerle mi uluslararası ilişkiye geçecek. İngilizce eğitimin verilmeyeceği alan var , verileceği alan var. Mesela benim politics of global finance dersini ekonomi politik çerçevesinde bu ülkede veren nerdeyse hoca yok.Hocası olmayan şeyin kaynak kitabını nerden bulacağız?
    ben akademik anlamda tıp için de çok farklı düşünmüyorum aslında.

orta yola ancak şöyle gelebilirim -tıp için- tamam dersi türkçe anlatsın (zaten ingilizce tıplarda 100 hocadan belki 10 tanesi gerçekten ingilizce ders anlatıyor, birebir örnek de veririm, hatta çarşamba online dersimize de beklerim:D) ama ders türkçe de olsa ingilizce de olsa akademisyen olan tıpçı ingilizce bilmeli.
    o kadar bilmiyorlar ki...o kadar olur yani.
    bilmeyen nasıl literatür takip edecek nasıl dünyadan haberdar olacak?
    şu kadarını söyleyeyim;
    istisnalar hariç olmak üzere genelde, o dersi türkçe anlat desen zaten türkçesi de kıt oluyor (mümkün olsa 80 sene önceki kitaptan 15 tane slide koysun budur desin, fotokopileri de versin çocuklara, her sene aynısını anlatsın, tamam geçsin) bu teknolojiden uzak, ingilizcesi vasat, kapalı hocaların çoğunun temel yöntemi bu. hocanın kalitesinin göstergesi değildir denmiş de...maaalesef genelde korele gidiyor. ben şakır şakır ingilizce anlattığım konuyu şakır şakır türkçe de anlatırım. almanca da anlatırım. fark etmez. sorun zaten hiçbirinde anlatamıyor. olmaları ingilizce ise hiç anlatamıyor, hiç bir şey takip etmiyor, olmaları. maalesef artık ne tıp ne hukuk ne iktisat öyle ingilizce bilmeden olmuyor. o ders anlatamayan hoca zaten makale de yazamıyor, dinlese zaten konuşulandan 1 dirhem bir şey anlamıyor...bir de derseniz dersi türkçe anlatsın bildiği 3 kuruşluk ingilizce de kalmayacak! ders anlatmak için birazcık olsun uğraşıyor da 3 kelime daha öğreniyor en azından.. (ha öğrencilere yazık, orası ayrı)
    ha istisnalar vardır
    yahut cerrahtır adam, olayı ders anlatmak değildir zaten sabırdır, el becerisidir, disiplindir, uygulamadır, bunlar ayrı konular.

neyse hocaları boşverir çocuklara gelirsek. türkiyede parayla (ve hatta özel okulda burslu da olsa) tıp okutacağımı çocuğumu (o bahsettiğiniz hocasından iyi dil bile çocuklar için hele) avusturyada, macaristanda filan okuturum ben olsam. (başka ülkelere de tek tek okul bazında bakmak lazım)

Artık bu ülkede okumak, hele tıp gibi geçerlilik sorunu olan branşlarda delilik.

Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    Bu karmaşık bir konu, herkes ihtiyacı olanı öğrenecek. Mesela mühendisin dili matematiktir. İngilizce ve hatta Türkçe’den önce gelir. Ancak literatür takibi için İngilizce gereklidir. Bu ingilizce eğitim almayı gerektirmez.
    Benim gözlemim, son dönemde çok şeyi bilmemin önemli olduğuna inanılıyor bu odak kaybına neden oluyor.
    Çok fazla dil bilmek kurstan kursa koşturmaktan ziyade bir konuya odaklanmak ve o konu hakkında berrak bir fikre sahip olmak daha değerli geliyor. Devamında ekstra bilgilerle nakış gibi o bilgiyi işlersiniz. ama ne yapmak istediğiniz konusunda net olacaksınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •