Sayfa 472/1000 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ankara fen lisesine 36. girdim.Üniversite sınavında ilk 200 e girdim hacettepe tıpı kazandım.Benim hatam bu iki okulu da okumak oldu.Matematik zekan var ne işin var tıpta di mi)))))))) Neyse borsa finans falan matematik zekama daha iyi geliyor.Benim meslek seçimi için en önemli önerim kesinlikle zeka yapına uygun meslek okumalı,aslında benim kafa matematik kafası olduğundan yanlış iş yaptım.Yoksa ağaca çıkmaya çalışan balık ya da yüzmeye çalışan sincap oluyorsunuz maalesef.Doğanızda ne varsa o iş yapılmalı.
    Sorun şu ki yaşadığınız ortama ayak uydurmak ilk iş olmalı. Hayvanlar aleminde bile böyle. Maymunlar bile ayakları varken ağaç tepelerinde dolaşıyor. Çünkü aşağı inerlerse kapacak öteki hayvanlar.
    Bu ülkede yaşayacaksanız buranın kurallarına ayak uydurmak şart..okumama sebebimde bu oldu.ticaretten başka para kazanma olasılığınız yok. Doktorda olsanız o ay çalışır o ay yersiniz.hayalinizde ki hayat için istediğinizi yapın bir sonra ki kademeye geçmek yıllarınızı alır.50 yaşından sonra bankada 1 milyon dolar olsa ne olur olmasa ne olur. Önemli olan gençken, parayı yiyebileceğiniz dönemde o maddiyata sahip olmak..
    Birde şuna dikkat ediyorum. Patron arkadaşım benden on kat iyi durumu. Gülüyor ve laf arasında bana artistlik yapmaya çalışıyor. Tek dediğim şu , nasıl ki bir ürün alırken fiyat/performans dengesi varsa bana göre çalışılan iş saati/gelir olarakta var.adam 7 günün 6 günü günde 10 saat işin başında. Yemişim böyle zenginliği.
    Ben haftada 12 saat çalışıyorum kurduğum sistem ile. Ve genelde sadece tahsilat için işe çıkıyorum.
    Ticari zeka böyle birşey işte

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Sorun şu ki yaşadığınız ortama ayak uydurmak ilk iş olmalı. Hayvanlar aleminde bile böyle. Maymunlar bile ayakları varken ağaç tepelerinde dolaşıyor. Çünkü aşağı inerlerse kapacak öteki hayvanlar.
    Bu ülkede yaşayacaksanız buranın kurallarına ayak uydurmak şart..okumama sebebimde bu oldu.ticaretten başka para kazanma olasılığınız yok. Doktorda olsanız o ay çalışır o ay yersiniz.hayalinizde ki hayat için istediğinizi yapın bir sonra ki kademeye geçmek yıllarınızı alır.50 yaşından sonra bankada 1 milyon dolar olsa ne olur olmasa ne olur. Önemli olan gençken, parayı yiyebileceğiniz dönemde o maddiyata sahip olmak..
    Birde şuna dikkat ediyorum. Patron arkadaşım benden on kat iyi durumu. Gülüyor ve laf arasında bana artistlik yapmaya çalışıyor. Tek dediğim şu , nasıl ki bir ürün alırken fiyat/performans dengesi varsa bana göre çalışılan iş saati/gelir olarakta var.adam 7 günün 6 günü günde 10 saat işin başında. Yemişim böyle zenginliği.
    Ben haftada 12 saat çalışıyorum kurduğum sistem ile. Ve genelde sadece tahsilat için işe çıkıyorum.
    Ticari zeka böyle birşey işte
    Mafyamısınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Mafyamısınız

Yarıldım )

4. Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

O sistemin açığı var .

Asgari ücretle bir eleman alıp tahsilatçı o olsun .

Diğer zamanlarda sizin işlerinizi görür getir götür

Sizde gezin tozun

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

5. Para kazanmak için illa ticaret yapmak gerekmez ki .

Arkadaşın çocuğu yatarak ayda 30-40 bin dolar kazanıyordu .

Sistemi kurmuş bir kere hiçbir şey yapmıyor diyordu

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    En az, hazine garantili işlerin süresi kadar.

25 yıl.
    Egitim sistemi nedeniyle kaybedilen kusaklari hesaba katarsan belki 50 yil. Verilen garantiler sadece o yillari diger yillara yapilacak yatirimi da direkt olarak etkilediğinden belki 100 yil.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Para kazanmak başka bir şey mutlu olmak başka.Benim başarı kriterim mutlu olmak.İnsan doğasına uygun bir meslek yaparsa yaptığı iş onu mutlu eder.Zaten yeteneklerine en uygun işi yapıp bir de para alıyordur.O işi sevme olasılığı diğer işlere göre daha fazladır.Yoksa para kazanmak bambaşka bir şey.Ha yaptığın iş hiç para etmiyorsa o da tatsız tabi.Arkeoloji veya tarihe meraklısınız diyelim arkeolog olmak tarihçi olmak maddi tatsızlıklar, araştırma imkanlarınızın sıkıntılı olması ve diğer konular nedeniyle memleketimizde hüsranla sonuçlanabilir.Bu meslekleri tesadüfi seçtim meslek mensupları varsa beni bağışlasın ,negatif bir vurgu kesinlikle yok.Maalesef yeme içme barınma ısınma ve sağlık gibi temel insani problemler için ömür tüketilen biz benzeri toplumlarda meslek seçimi de insanın kendine bırakılmıyor.Genelde ne para ediyorsa ona yönelim oluyor.
    Yaptığı işten keyif almak önemli, ama bir adet pasta yapmanın keyfiyle, aynı pastadan her gün 100 adet yapmanın keyfi aynı olmasa gerek.
    Bu nedenle iş sadece geçimi sağlamanın yoludur. Daha fazlası için kendinden ödün vermek doğru değildir. Bu nedenle kendini lükse kaptırıp paranın kölesi olmaktansa, mütevazı ama özgür bir yaşama daha iyidir.
    Bazı meslekler, bazı insanlar bu kapsamın dışındadır. Bilim adamları, mucitler, zanaatkarlar vs için iş para kazanmaktan fazlası olabilir. Onlar her gün karşısına çıkan meydan okumaları yenmekten hoşlanırlar onları için iş herşeydir.

O egeli ben değilim

Lükse kapılmak,paranın kölesi olmak,kendinden ödün vermek bunlar konu dışı.Zaten bunlar yaşam felsefesi konusu,meslek seçimi ile alakalı değil.Elbet çok yanlış olgular.Ama misal pasta yapmayı çok seven birinin günde yüz pasta yapsa bile ,herhalde plazaya gidip ofiste 8 saat masa başında oturup rapor hazırlamaktan yüz kat fazla zevk alır,bir o kadar da az yorulur.

Sayfa 472/1000 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •