Sayfa 170/346 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

Alıntı Originally Posted by Nikotin-34 Yazıyı Oku
    yarın çok daha kolay tavan olur diye düşünüyorum
    oyak bugün 780 k sattı
    başka ciddi satıcı yok
    RTA labaratuvar gibi
    Deva gibi
    Açılır açılmaz tavan yapabilir
    Bilanço ne zaman gelecek acaba
    Ytd

2. Her ilacın kar marjı farklıdır .çok detay olmakla birlikte ,eczane bazında ortalama yüzde 20-25 arası bir kar marjı var toplam ciroda.yuzde 10 kar ile satılan ilaç olduğu gibi ,yüzde 200 karlı satılabilen ilaç da bulunur.kar marjı yüzde 10 ile yüzde 200 arası dalgalanır . depoda da marj belli bir aralıkta dalgalanır, ortalama kar marji yüzde 5-6 diye kabul edilir.
     Alıntı Originally Posted by Nikotin-34 Yazıyı Oku
    ilaçlarda da her ürün için anı kar marjı uygulanıyordur.
    her sektörde olduğu gibi
    ucuz pahalı hisseler olur o ayrı şey.
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by honky Yazıyı Oku
    RTA labaratuvar gibi
    Deva gibi
    Açılır açılmaz tavan yapabilir
    Bilanço ne zaman gelecek acaba
    Ytd
    O bilgi kimse de yok
    bayramdan önce açıklanmasını umuyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    her ilacın kar marjı farklıdır .çok detay olmakla birlikte ,eczane bazında ortalama yüzde 20-25 arası bir kar marjı var toplam ciroda.yuzde 10 kar ile satılan ilaç olduğu gibi ,yüzde 200 karlı satılabilen ilaç da bulunur.kar marjı yüzde 10 ile yüzde 200 arası dalgalanır . Depoda da marj belli bir aralıkta dalgalanır, ortalama kar marji yüzde 5-6 diye kabul edilir.

Redmi note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Her gün yeni bir bilgi
    teşekkürler
    yalnız garipsedim.

iki sorum var size

ocak, şubat, mart cirolarınızı söylemiştiniz, o ayları geçen seneyle mukayeseli yazabilirmisiniz 1
    % olarak ne kadar artış varsa o oranı selec'in geçen yıl ki hasılatına uygular ciro da yakın tahmine ulaşabilirız.

nisan mayıs ayları ciroları nasıl gidiyor 2
    teşekkürler.
    Son düzenleme : Nikotin-34; 13-05-2020 saat: 22:34.

5.  Alıntı Originally Posted by akrep4401 Yazıyı Oku
    Bu bilgiyi nerden öğrendiniz bilmiyorum ama çok ama çok yanlış selec dağıtıcı firmadır ve yüzde 5 civarı karla çalışır ama ilaç şirketlerin karı her ilaca göre çok farklıdır
    Arkadaşım,tabi ki ilaç üretmiyor ama ilaç satıyor.Zaten ilaç sektörü olarak değerlendiriliyor.İlaçtaki her hangi olumlu veya olumsuz bir durumda direk olarak etkileniyor.Bence bu şekilde değerlendirmeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.Ayrıca sağlık ve ilaç firmalarına göre fiyatı genelde artıyor veya düşüyor.ilaç kar'ı hakkında diğer arkadaşlar size yanıt verdiği için bu konuya girmiyorum...Umarım sizin dediğiniz gibi tavan ile açılırız...

6. Sevgili arkadaşlar ben kendim doktorum ve birçok akrabam eczane işketir en yakınım zamanında muazaf eczacıydı bu işleri iyi bilirim enigma arkadaşta zaten açıklamış yanlış biliyorsunuz kanser ilacıyla bif düz ağrı kesicin kar marjı çok farklıdır misal rota virüa aşısının kar marjı çok uçuktur
    ytd deli saçmasıdır

7. son cari oranlar
    sağlık ilaç biyo lab. şirketler (kısmi alta üste yuvarlama mevcut)

Deva ilaç hol. : F/k --- 10 , İLK ÇEYREK KAR : 162 M. TL--- SERMAYE : 200 M. TL

RTA LAB : F/k --- 443 , İLK ÇEYREK KAR : --- M. TL--- SERMAYE : 41 M. TL

ECZACI ilaç : F/k --- 25 , İLK ÇEYREK KAR : ---- M. TL--- SERMAYE : 685 M. TL

Selçuk ecza : F/k --- 8.5 , İLK ÇEYREK KAR : ---- M. TL--- SERMAYE : 621 M. TL

8. Bende kendi düşüncemi paylaşayım.
    Daha önce açıklanan 4 donem bilançosuna baktım ve kar rakamları son dönemden başlayarak 694, 581, 454, 253 milyon gelmiş. Yanı son gelen 694 ve gelecek olan bilanço muhtemelen bunun üstünde gelecektir diye düşünüyorum. Atıyorum 750 milyon gelse geçen sene aynı dönemde 253 milyon gelmiş ki bu kıyaslama yi yaparsak geçen sene aynı döneme göre 3 katı kâr rakamı olur ve bu hisse için yükselme katalizörü yaratır benim düşüncem. Hanı çok afaki iyi gelmez diyoruz ama bilançoya ve bulunan döneme bakarsak bir önceki döneme göre daha iyi bir bilanço gelebilir mantığı kullandık. Ayrica belirttiğiniz gibi 4,5 milyar gibi bir alacak var ve bunlar kasaya nakit girmiş te olabilir(vadesi gelmiş gibi oluyor), yada bunu da ilaç alımı için kullandıysa eğer bilanço kalemi her halükarda büyüyecek ve alacak kısmı artacak ve bilançoya yine de olumlu yansıyacak tır her halükarda. Bana göre durum iyi gibi görünüyor. Her halükarda deva ilaç satıyorsa bundan SELEC ecza deposu da nasibini alacaktır diye düşünüyorum. Hayırlısı. Bilanço zaten kendini gösterir yakında. Çok yakında aciklanabilir gibi geliyor bana. Oyak yatırım günü birlik almış görünüyor bu arada, fazla takılmayın derim.
    Tavsiye içermez Kendı düşüncelerimdir

Sayfa 170/346 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •