BIST e gelirsek, bugün abartılı yeşil açınca az bir miktar long azalttım, henüz short almadım ancak uygun yer kolluyorum. Neden.?
Endeks ne ucuz nede pahalı. Bir dönem yukarı aşağı gidiş gelişler olacaktır. Zaten oluyorda.
Virus de İkinci dalga korkusu ve ikinci çeyrek kötü bilanço senaryoları, endekslerin hızlı çıkışına engel.
Finans kesimine dağıtılan trilyonlarda endekslerin inmesine engel.
Hali ile yukarı aşağı dalgalanmalar bol olacaktır, ancak endeks yönü hafifte olsa yukarı olmalı.
Ellerinde trilyonları olanlar, endeks düştükçe alma eğilimindedir. Siz olsanız öyle yapmazmıydınız.
S&P de 2900 civarında kubbe direnci var. Oralara gelip Oradan bir miktar aşağı dönebilir.
Bu dönemi farklı vade BIST30 kontratları ile, aynı anda short ve long tutarak idare etmeye çalışıyorum.
Yukarı Dalga tepesine doğru short alıyorum, dalga yukarı geçilir dahada çıkarsa long azaltıyorum.
Aşağı dalga dibine doğru short kapıyorum, eğer longum azalmışsa long artırıyorum.
Long hep var ve shortlar longların %30 unu geçmiyor. %60 a kadar çıkarma planım var. Tabi shortlar kısa süreler kalıyor. En fazla bir kaç gün kalıyorlar.
Teoride güzel hesapta, uygulamada çuvalladığım çok oluyor. En azından amacı anladınız.
.
Son düzenleme : alicemal; 15-05-2020 saat: 12:07.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri