Sayfa 793/992 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843893 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 6,337 - 6,344 arası.

Konu: Viop - XVIII

1. ben
    iki şortum
    6 bin puan beklentim,
    buralarda bekliyorum pala.
    verene dek ayrılmam buralardan.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by hsnlsl Yazıyı Oku
    Pala para dağıttı yine bozkurt abey nerdesin yaaa
    Hergün para dağıtıyorlar burda, yakalayan ihya oluyor. bugün nasip yokmuş tam manasıyla ütemedik palayı
    ama olsun borsada fırsatlar bitmez
    haftaya misli misli ütücem, levye elimde bekliyorum
    Hamdım Piştim Yandım
    31.07.2025 tüm parayı yine aselse gömdüm mertabi

3. Ya bana şortlamak için endesk diğer 50 lazım.
    Bunu nasıl yapabiliriz?
    yani imkb 100 ün,
    son baştan 50 si.
    böyle bir endeks var mı?
    hızlı zengin olmam lazım da.

4. Arkadaşların söylediği gibi... Vadeli de eski action lar yok... Yabancının çıkması nedeniyle büyük ihtimal..
    Borsanın hareketlerine baktığımızda tamamen yerli oyuncuların kaldığı çok net belli oluyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    hisse vadeliler gibi sanırım artık...spotta açığa satamayan gelip endeksi shortluyor teorik fiyatla bu kadar farkın başka izahı yok gibi...temettü falan var mı bilmiyorum ama olsa da böyle vadelinin teorik fiyatın 1.700 puan altından gitmesine sebep olacak bir temettü yoktur herhalde...

matriksin hesaplamasına göre şu an vadelinin normalde 117.000 olması lazım...ama 115.300 den işlem görüyor...

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Ya bana şortlamak için endesk diğer 50 lazım.
    Bunu nasıl yapabiliriz?
    yani imkb 100 ün,
    son baştan 50 si.
    böyle bir endeks var mı?
    hızlı zengin olmam lazım da.
    endeks 30 da olmayan ama vadeli piyasasında yer alan hisseler var mı tara..

eğer 3-5 tane varsa ve bunların endeksle bir ilişkisini bulabiliyorsan (orta uzun vadede endeksle beraber hareket etme) bu 3-5 hisseden kendi endeksini oluşturup onu shortlayıp endeksi long yapabilirsin.. 1 kontrat 116 bin civarı guncel spot rakam ile 11600 tl kontrat büyüklüğü yapar.. long pozun karşısına içerik olarak ağırlığını kendinin belirlediği bu senin kendi "endeksinin" hisselerini endeks kontratı büyüklüğünde short açabilirsin..

mesela eşit ağırlık yaparsan: X1, X2, X3, X4, X5 bu 5 hissenin her biri için 11600 tl lik short poz aç karşısında 5 tane endeks long.. yapmak istediğin şeyi aşağı yukarı karşılar.. kesinlikle tavsiye değildir.. herkes risk yönetimini yapmalı.. sadece bir yöntem olarak belirtiyorum..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. ero göçerse dikkatli olmak lazım.
    sp in durumunu hiç sevmedim.
    bızıklama endeksi de artmış.

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    endeks 30 da olmayan ama vadeli piyasasında yer alan hisseler var mı tara..

eğer 3-5 tane varsa ve bunların endeksle bir ilişkisini bulabiliyorsan (orta uzun vadede endeksle beraber hareket etme) bu 3-5 hisseden kendi endeksini oluşturup onu shortlayıp endeksi long yapabilirsin.. 1 kontrat 116 bin guncel rakamı ile 11600 tl kontrat büyüklüğü yapar.. long pozun karşısına içerik olarak ağırlığını kendinin belirlediği bu senin kendi "endeksinin" hisselerini endeks kontratı büyüklüğünde short açabilirsin..

mesela eşit ağırlık yaparsan: X1, X2,X3,...X5 bu 5 hissenin her biri için 11600 tl lik short poz aç karşısında 5 tane endeks long.. yapmak istediğin şeyi aşağı yukarı karşılar.. kesinlikle tavsiye değildir.. sadece bir yöntem olarak belirtiyorum..
    Bence bu tip ürünler şuan piyasada olmalıydı.
    30, 50, alttan 50 ve 100 sözleşmeleri.
    o zaman 100 ile 30 arasında %8 fark oluşmazdı.

30 dışı o kadar senet varmı bakmak lazım.

Sayfa 793/992 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •