Artan

156,20 10 14:44
1,32 10 14:44
145,20 10 14:39
114,70 9.97 14:44
9,83 9.96 14:44
Artan Hisseler

Azalan

14,64 -9.96 14:44
30,98 -9.94 14:44
28,80 -7.1 14:44
27,50 -6.14 14:44
68,96 -4.99 14:44
Azalan Hisseler

İşlem

7.430.541.453,00 14:44
5.723.634.913,02 14:44
4.465.696.281,11 14:44
4.258.158.931,70 14:44
4.183.811.981,30 14:44
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by CrashX Yazıyı Oku
    Cevabınız için teşekkür ederim, hayır büyük bir meblağ değildi ama babam çok üzüldü, sırf onun için uğraşıyorum şu an, ben de işbankasının yaşa basacağını zannetmem ama araştırdığımda hep mevduat hesapları için 10 yıllık zaman aşımından bahsediliyor, hisse senetleri bu kapsamda mı bunu bir türlü çözemedim, açıkçası ben de böyle bir konuya hakim değilim.
    Babanız hangi şirketten hisse aldığını hatırlamıyor mu?
    Mülkiyet hakkında zamanaşımı söz konusu değil.
    Ancak bankacılık kanununun;
    Zamanaşımı
    Madde 62 — Bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak
    sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde
    aranmayanlar zamanaşımına tâbidir.
    Zamanaşımına uğrayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar banka
    tarafından hak sahibine ulaşılamaması hâlinde, yapılacak ilânı müteakiben Fona gelir kaydedilir.

hükmü bulunmaktadır.
    Bu nedenle önce bankaya yazılı başvuru yapmanız, olumsuz cevap halinde tespit işlemi için dava açmanızı tavsiye ederim.

2. Yani İşbankasından almış ama ayrıca işbankası aracılığıyla bir şirketten mi almış oluyor hisseyi?
    Şayet hisse senedi 62. madde kapsamına giriyorsa, dava açsak bile bir sonuç alabilir miyiz? Davayı kaybedersek karşı tarafın avukat masrafı falan derken daha da vahim bir duruma gelebiliriz

Alıntı Originally Posted by Andrei28 Yazıyı Oku
    Babanız hangi şirketten hisse aldığını hatırlamıyor mu?
    Mülkiyet hakkında zamanaşımı söz konusu değil.
    Ancak bankacılık kanununun;
    Zamanaşımı
    Madde 62 â۠Bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak
    sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde
    aranmayanlar zamanaşımına tâbidir.
    Zamanaşımına uğrayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar banka
    tarafından hak sahibine ulaşılamaması hâlinde, yapılacak ilânı müteakiben Fona gelir kaydedilir.

hükmü bulunmaktadır.
    Bu nedenle önce bankaya yazılı başvuru yapmanız, olumsuz cevap halinde tespit işlemi için dava açmanızı tavsiye ederim.

3.  Alıntı Originally Posted by CrashX Yazıyı Oku
    Yani İşbankasından almış ama ayrıca işbankası aracılığıyla bir şirketten mi almış oluyor hisseyi?
    Şayet hisse senedi 62. madde kapsamına giriyorsa, dava açsak bile bir sonuç alabilir miyiz? Davayı kaybedersek karşı tarafın avukat masrafı falan derken daha da vahim bir duruma gelebiliriz
    İş bankası halka açık anonim şirket olup, paylara bölünmüştür. Babanız belki iş bankası hissesi almıştır.
    Ya da iş bankası hesabından farklı bir şirketin hisselerini almıştır.
    Cüzi bir miktarda dava açarsanız fazla masraf çıkmaz.

4. Hocam yunsa, sasa, trkcm gibi hisseleri varmış ancak en son 2005'te alım satım yapmış, 2010 yılında da atm den hesap dökümü almış, 2015'te hesap kapandı dedi banka ve hangi hisseleri olduğunu da bulamadık
     Alıntı Originally Posted by Andrei28 Yazıyı Oku
    İş bankası halka açık anonim şirket olup, paylara bölünmüştür. Babanız belki iş bankası hissesi almıştır.
    Ya da iş bankası hesabından farklı bir şirketin hisselerini almıştır.
    Cüzi bir miktarda dava açarsanız fazla masraf çıkmaz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •