Kaynak blomberg. Hazine bakanlığı aciklamus
Kaynak blomberg. Hazine bakanlığı aciklamus
Türkiye 10 milyar dolar değerinde Katar Riyali alacak ve bu para Merkez Bankası rezervine dahil olacak. Katar Merkez Bankası da 10 milyar dolar değerinde Türk Lirası'nı rezervlerine koyacak. Katar Riyali uluslararası arenada rezerv para olmasa da Merkez Bankası'nın döviz rezervleri yükselecek.
Dolar beklerken Riyal bulduk. Herzamanki gibi katar yine. 2.7 milyon nufuslu ülke.Ucak hediye etmeler tank palet fabrikasını almalar kanal istanbuldan arsa götürmeler. her taşın altında katar var. Neden acaba.?
Ben bilmez 40 katır, 40 satır.
Ben bilir kırık haramiler.
swaplamaya devam ediyorlar.
Çünkü katar canlı değil.
İthalat kredisi gibi bişi bu.
bence canlı; sıterlin, ero ve dolardır.
diğerleri kredi,
hesapta gözükür,
ikili alışverişte işe yarar
lakin nakit karşılığı global değildir.
Ben öyle anladım en azından.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Katar riyali ne ise yarar geçiyor mu borç öderken ben dolar verdim sen riyal öde.. iyiymis
Katarın 3.5 ay sonra kamu bankalarından 1 tanesini satın alma gibi 1 ihtimali olabilirmi. şunu buraya bırakayım olmaz olmaz demeyelim herşey oluyor çünkü bu ülkede.
Katar tl alıp dolar verecek sandım ama riyal verecekmiş galiba , dağ fare doğurdu diyip borsada pis satarmı pala acaba...
İngiltere veya Japonyadan son bi umut bir haber daha bekliyo...
gazetelerde var..bu yıl kısa vadeli çevrilmesi gereken 175 milyar dolar borç var.. bunlar yıllardır fazla fazla topladıkları vergileri kendi siyasi ikballeri için çarçur ettiler.. ona buna yardım ettiler dünyada..manasız saltanat projeleri ile gösteriş ve sözde "itibar" peşinde koştular.. Turk halkı için kötü gün parası biriktirmek yerine agustos böceği gibi yaşadılar.. şimdi vatandaşından sms ile 10 tl , dunyadan da swap ve/veya $$$ borç peşindeler..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri