Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4820 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Yani stokta zaten doğalgaz var ama elektrik fiyatı düzgün kar edecek kadar değil. 3, 5 kurus karla satar kar olmasa da nakit elde ederim ben. Ama bu tamamen benim düşüncem bu arada. Diğer beklenti olayi zaten zor bir sey degil ve paylasmam dogru olmaz diye dusunuyorum. YTD
     Alıntı Originally Posted by kingo_disco Yazıyı Oku
    hocam selamlar,

antalya'da az karlı mı satış oldu? bir de stok eritmek kısmını biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim.

Bir de konuyu öğrenmeye çalışan insanlar olarak sizin 80 mio kar hesaplamanızın detaylarını paylaşma şansınız olur mu?

Teşekkürler
    Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

2.  Alıntı Originally Posted by neva91 Yazıyı Oku
    Yani stokta zaten doğalgaz var ama elektrik fiyatı düzgün kar edecek kadar değil. 3, 5 kurus karla satar kar olmasa da nakit elde ederim ben. Ama bu tamamen benim düşüncem bu arada. Diğer beklenti olayi zaten zor bir sey degil ve paylasmam dogru olmaz diye dusunuyorum. YTD

Antalya negatif ebitda vermiş şirket sunumuna göre.

Bunun dışında yazını okudum. herşey beklendiği gibi demişsin. Senin beklentin 80 ve kur zararı öngörülmeyen 6-7 mio yazmışsın. hesaplamada 74 ü de bulmussun. Sonra da herkesi de hafiften kalaylamışsın.

1.Bu şirketin can damarı olan ve bütün tabloları baştan aşağı değiştirecek ki tutar aynı olsa bile tahsilat günü bile bazı rakamları değiştirebilecek, yurtdışından 86 mio USD tahsilat da mı beklenti idi?

2. Şirketin arttırdığı cirosunun tam rakamı ve düşen marjın tam rakamı da mı sende beklenti dahilinde idi?

3. Şirketin 2020 beklentisi ile ilk çeyrek arasındaki sapmalar(ciro vs..) da mı sende beklenti dahilindeydi?

4. %35 ikili anlaşma e OTC satış fiyatları ile gruba yapılan %10 satışın fiyatları da mı sende mevcuttu birader?

Bu bilgilerin hepsi sende var mıydı?

Demirin tuncuna, yatırımdaşın vaşağına kaldık.

Hakkımızda hayırlısı

Yazıyı tam anlamamışsın galiba. FAVÖK ler beklenti dahilinde zaten ama tr deki ciro artmış ve bunun sebebi de temlik. Yoksa gecen ceyrekten bu ceyrege ne degisti ki afrikada favök artsin. Afrika belli(ceyreklik 38-40 mn dolar favök üretiyor). E elektrik fiyatları da malum cüzi bir miktar azaldi tr de. Ama son ceyrek komur santralinin maliyeyleri kömür cikarma maliyetlerinden dolayi artmisti(bknz. Dekepaj) Simdi bir önceki ceyrekleri yakaladi. E yani bu sirketin ceyreklere göre 3-5 mn dolar oynasa da yapacagı FAVÖK bellidir su asamada. Yani cironun artmasi önemli bir sey degil benim acimdan. Kalaylamaya gelirsek sadece önceden yanliş veriler yanliş temele dayandirilinca kötü oluyor. Twitterda da burada da fazla bir beklenti oluşturuldu burada ve insanlarda farkli bir beklentiye girdi gibi. YTD. OTC falan bunlari zaten bilseydim bu foruma ugramazdim.
    Antalya negatif ebitda vermiş şirket sunumuna göre.

Bunun dışında yazını okudum. herşey beklendiği gibi demişsin. Senin beklentin 80 ve kur zararı öngörülmeyen 6-7 mio yazmışsın. hesaplamada 74 ü de bulmussun. Sonra da herkesi de hafiften kalaylamışsın.

1.Bu şirketin can damarı olan ve bütün tabloları baştan aşağı değiştirecek ki tutar aynı olsa bile tahsilat günü bile bazı rakamları değiştirebilecek, yurtdışından 86 mio USD tahsilat da mı beklenti idi?

2. Şirketin arttırdığı cirosunun tam rakamı ve düşen marjın tam rakamı da mı sende beklenti dahilinde idi?

3. Şirketin 2020 beklentisi ile ilk çeyrek arasındaki sapmalar(ciro vs..) da mı sende beklenti dahilindeydi?

4. %35 ikili anlaşma e OTC satış fiyatları ile gruba yapılan %10 satışın fiyatları da mı sende mevcuttu birader?

Bu bilgilerin hepsi sende var mıydı?

Demirin tuncuna, yatırımdaşın vaşağına kaldık.

Hakkımızda hayırlısı
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

4.  Alıntı Originally Posted by neva91 Yazıyı Oku
    Yazıyı tam anlamamışsın galiba. FAVÖK ler beklenti dahilinde zaten ama tr deki ciro artmış ve bunun sebebi de temlik. Yoksa gecen ceyrekten bu ceyrege ne degisti ki afrikada favök artsin. Afrika belli(ceyreklik 38-40 mn dolar favök üretiyor). E elektrik fiyatları da malum cüzi bir miktar azaldi tr de. Ama son ceyrek komur santralinin maliyeyleri kömür cikarma maliyetlerinden dolayi artmisti(bknz. Dekepaj) Simdi bir önceki ceyrekleri yakaladi. E yani bu sirketin ceyreklere göre 3-5 mn dolar oynasa da yapacagı FAVÖK bellidir su asamada. Yani cironun artmasi önemli bir sey degil benim acimdan. Kalaylamaya gelirsek sadece önceden yanliş veriler yanliş temele dayandirilinca kötü oluyor. Twitterda da burada da fazla bir beklenti oluşturuldu burada ve insanlarda farkli bir beklentiye girdi gibi. YTD. OTC falan bunlari zaten bilseydim bu foruma ugramazdim.

birader ilk yazdıgınla bu birbirini tutmuyor şimdi tek tek cümle cümle anlatırım da neyse konuyu uzatmayalım zaten kızdığım konu o değil. Uslüp konusuna dikkat etmen lazım. Belli ki genç bir kardeşimizsin. Belirli konularda bilgin varsa bunu telafuz etme şeklin daha farklı olmalı.

Hakkımızda hayırlısı

Birader, ben kar beklentisi ve alacaklar hakkinda yorumumu yaptim orada. Sen ne alaka ciro, otc falan karistirdin. Onlar hakkinda yorumun varsa yaz gitsin.
    birader ilk yazdıgınla bu birbirini tutmuyor şimdi tek tek cümle cümle anlatırım da neyse konuyu uzatmayalım zaten kızdığım konu o değil. Uslüp konusuna dikkat etmen lazım. Belli ki genç bir kardeşimizsin. Belirli konularda bilgin varsa bunu telafuz etme şeklin daha farklı olmalı.

Hakkımızda hayırlısı

6.  Alıntı Originally Posted by neva91 Yazıyı Oku
    Birader, ben kar beklentisi ve alacaklar hakkinda yorumumu yaptim orada. Sen ne alaka ciro, otc falan karistirdin. Onlar hakkinda yorumun varsa yaz gitsin.

hersey belli demişsin ve kendi kar beklentini yazmıssın. kendi karını nasıl hesapladıgını soruyorum cevap vermiyorsun. bu maddelerin hepsi karı değiştirebilecek şeyler. geçtim bütün yukarda yazdıklarımı, hatta genel olarak finansman gideri/geliri genel rakamlarını da geçiyorum yalnızca alt başlık olan türev ürünler gelir/gider kalemi hakkında sana 2 paragraf yazı yazarım ki bütün şartlar aynı kalsa bile(kur,faiz,greekler,dv01'lar) bir sonraki çeyrek +-50 mio fark ettirir. Milletin kar beklentisine yorum yaparken mal mal yorum yapma. bir halt biliyorsan 10 halt bilmiyorsundur.

şirketin nette 3 milyar tl borcu var. hadi %12 ile maliyeti olsa durasyonun 4 gün farketmesi bile çeyrekte 1 mio yazar. Neyi hesapladın da millete ahkam kesiyorsun.

Yahu FAVÖK konusunda her sey belli diyorum. Kur da zaten belli olacak 30 haziranda mesela. Ondan bahsediyorum. 2. Çeyrek mesela 13-18 mn dolar arasi trden favök. Afrikadan da 38-42 mn dolar arasi favök. Kendi acimdan bu kadar basit acikcasi. 3 ceyrek tr ye girdi fiyatlari degismezse 16-22 mn dolar FAVÖK afrika yine ayni aralikta. Kar da kur ve faize göre yakin zamanda tahmin edilir tabi tutturmasi zor olur . Kendi bakisim ve nasil hesapladigim budur. Alamadigi alacaklarini da her aldiginda pozitif katki olur kara tabi. YTD.
    hersey belli demişsin ve kendi kar beklentini yazmıssın. kendi karını nasıl hesapladıgını soruyorum cevap vermiyorsun. bu maddelerin hepsi karı değiştirebilecek şeyler. geçtim bütün yukarda yazdıklarımı, hatta genel olarak finansman gideri/geliri genel rakamlarını da geçiyorum yalnızca alt başlık olan türev ürünler gelir/gider kalemi hakkında sana 2 paragraf yazı yazarım ki bütün şartlar aynı kalsa bile(kur,faiz,greekler,dv01'lar) bir sonraki çeyrek +-50 mio fark ettirir. Milletin kar beklentisine yorum yaparken mal mal yorum yapma. bir halt biliyorsan 10 halt bilmiyorsundur.

şirketin nette 3 milyar tl borcu var. hadi %12 ile maliyeti olsa durasyonun 4 gün farketmesi bile çeyrekte 1 mio yazar. Neyi hesapladın da millete ahkam kesiyorsun.

Mal mal anlamaya çalışmamaya uğraşmak. Kimin kar beklentisine yorum yazmışım spesifik olarak. Demişimki son çeyrekte çok yüksek kar gelince bu çeyrek de o seviyelerde kar beklentisi gafletine düşmüş. Hala diyorum bu çeyrek 150-200 mn TL bekleyen büyük hata etmiş. Çünkü son çeyrek çok fazla ekstrası vardı bilançonun. Bu bilançonun karlılıktaki tek süprizi benim açımdan kur farkı zararındaki yüksek artıştır. Ama bu şirketin fazla finansal gideridir. Yoksa 350 favök beklersin 330 gelir 370 gelir ama 120 finansal gider beklerken 170 fazla biraz. Ama favök ü de yüksek getirerek bir nebze dengeledi. Yoksa bu çeyrek 130-140 finansal gider yazsaydı beklenti ötesinde mükemmel kar açıklayacaktı. Bu arada madem bu kadar kızıyorsunuz beklentiye yerinizde olsam şeker yatırıma açar sorarda; sen ne alaka 42 mnTL bekliyorsun diye. Sonuçta analist toplantısına onları çağırıyorlar bizi değil. Son olarak da bu alacakları biz hep Afrika diye düşünüyoruz ama acaba TR'den de yüksek alacağı oldu da o yüzden mi kurdan zarar etti bir anda diye sormak lazım diye düşünüyorum. Ama burada önemli olan sorgulamak.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •