Ticaret üretime göre daha karlı bir alan. Amazon ve Alibaba olayı ölçeklendirmiş ve üreticiler üzerinde baskı ile daha ucuza alıp satabiliyor. Tabi en karlı ve üretken alan entellektüel katkı (tasarım, mühendislik, marka, patent vs)
BBHT de biri konuşuyordu daha onlar (galiba Çinliler) paket yapmayı bile bilmiyor diye. Hepsiburada'da da yorumlarda bakınca ürünün kendisi dışında en çok dikkat edilenler görsele uygunluk, doğru ürün gönderimi, doğru paketleme, hızlı ve uygun teslim.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bizimkilerde vizyon yokki. Varsa yoksa yurtiçi.
Yemeksepeti, hepsiburada, n11, sahibinden çok rahat yurtdışına açılabilirler. Edindikleri sermaye bir çok şirkete göre çok güçlü. Ama böyle bir hedefleri yok. Elinde letgo su, amerikalısı geldi sahibinden e rakip oldu. Birde bu şirketler inatla halka açılmıyorlar, çünkü yatırım yapmadıkları için vizyonları olmadıkları için borçlanma gereği duymuyorlar. Gerek duysalar halka açılırlar.
Nusret hepsinden daha vizyonlu. Adam çatır çatır açıldı yurtdışına.
Esasında swap eğer ABD ya da euro bölgesinden biriyle değilse saçmalık.katar realinin ne değeri var??? Katar ne ki parası ne olsun??
Biz de adamlar TL karşılığı doları elimize saydılar hesabı yapıyorduk ki kutu boş çıktı...
Yönetimin işi 2013 den beri bu...içi boş kutular...kontrolü kaybettiler 7 yıl önce...sonrası saçmalık...
biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...
Malesef öyle.
Adamlar ölçeklendirebilirlik ve standartlara çok önem veriyor. Global ve büyük düşünüyor.
Mesela her ürünün Amazon kodu varmış. Adamlar bir çok standart koymuştur.
Hepsiburada'da mesela her ürün için HD ve 4K ön arka ve yandan resim zorunlu tutabilir hatta kısa videosu zorunlu olabilir. Ürün içeriği ve kullanılan malzemeler daha ayrıntılı olabilir. Bazen bir ürünü tesadüfen sitede buluyorum ama kategoride arayınca gelmiyor muhtemelen bir özelliği eksik ya da yanlış girilmiş. Elde edilen tecrübe ile daha kapsamlı bir sistem ve çok dilli internet siteside olabilir. Çin siteleri otomatik Türkçe içerik ile geliyor.
AB tek pazar sayılır orada bir depo ile başlayıp Avrupa teslimatı yapılabilir. Keza Azerbaycan'da nüfus Bakü civarında toplanmış orada bir dağıtım ağı olabilir.
Avusturya'lılar burada bir kargo şirketi almıştı, Avrupa'da bir lojistik şirketi kurulması lazım. UPS, DHL, FEDEX global dağıtım şirketleri, her ülkeye ürün dağıtımını ABD ve Avrupa'lı firmalar sorunsuz yapabiliyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Amazonun müşteri memnuniyeti önemli stratejisi.
Hepsiburada dan ben 2005 yılında alışveriş yapardım. O dönem karı 1 milyon tl idi. Şuan ne durumda bakmadım. Ürün stoğunu da kendi yapıyordu. Şimdi baya bir getiri sağlıyordur.
Müşteri memnuniyeti ve kargo hızı çok iyiydi.
Çevre ülkelerden başlayıp, Azerbaycan, gürcistan, bulgaristan çok rahat açılabilirlerdi.
Markafoni vardı bir ara, bir anda kayboldu. Cirosu çok iyiydi. Sanırım iyi yönetilmedi. Hatta yurtdışına açılmışlardı.
Yer İmleri