Sayfa 77/1003 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 609 - 616 arası.

Konu: Viop - XIX

1.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    ariston abi bugün günlerden ne? valla bilmiyorum. uyu uyan uyu uyan günleride karıştırdım
    Ben yalnız olduğum için daha çok karıştırıyorum, sabah alarm çaldı normalde cumartesi pazar alarm kapalı, bugün erken kalkıp sabahdan işlem yapayım dedim matriksi açtım hareket yok. O zaman uyandım.

Aslında rüya görmüştüm otobüse dolduruyorlardı biletli yolcuları.

Rüya gördüğünü anlayınca kesinlikle kafayı yastıkta oynatmamak ve gözleri açmamak gerekiyor, 2-3 saatlik olaylar birden kayboluyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Bu borsa korku ve ümit ticareti, ve görüşün aldığın pozisyon ile değişebiliyor. Kademeli alıp satmak lazım normalde.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ben yalnız olduğum için daha çok karıştırıyorum, sabah alarm çaldı normalde cumartesi pazar alarm kapalı, bugün erken kalkıp sabahdan işlem yapayım dedim matriksi açtım hareket yok. O zaman uyandım.

Aslında rüya görmüştüm otobüse dolduruyorlardı biletli yolcuları.

Rüya gördüğünü anlayınca kesinlikle kafayı yastıkta oynatmamak ve gözleri açmamak gerekiyor, 2-3 saatlik olaylar birden kayboluyor.
    o zaman bugün p.tesi yarın salı olmalı. neyse yatayım bende rüyamda belki darı ambarında görürüm kendimi

4. Dövize vergi gelmesi ilk etapta kambiyo ticaretini azaltabilir, azalan hacim ile fiyatlar gevşeyebilir.

Vergisiz alanlara kayma olabilir. Konut ve hisse tarafına doğru vatandaş iteklenmek isteniyor gibi.

5. Arbitraja da vergi geldi mi?
    Avro satıp dolar alınca vs vs

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

6.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Arbitraja da vergi geldi mi?
    Avro satıp dolar alınca vs vs
    Güzel bir soru. Normalde vergi olmaması lazım.
    Bazı bankaların sistemi direkt döviz döviz dönüşümü yapıyor olabilir bazıları yapamıyor olabilir.
    Yani sadece XXXTRY alım satım fiyat tablosu var ise önce bir dövizi satıp sonra gelen TL ile diğer dövizi alarak işlem yapıyor olabilirler.

Parite tablosu çoğu bankada yoktur, o zaman her işlem çifti için tablo veya parametre anlık olarak tutmaları lazım zor iş. CHF, EUR, USD, JPY, GBP, CAD, RUB, SAR vs kombinasyon sayısı çok fazla olur.

Tabi işlem sırasında vergiler ayarlanması gerekir.

7.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Güzel bir soru. Normalde vergi olmaması lazım.
    Bazı bankaların sistemi direkt döviz döviz dönüşümü yapıyor olabilir bazıları yapamıyor olabilir.
    Yani sadece TRYXXX tablosu var ise önce bir dövizi satıp sonra gelen TL ile diğer dövizi alarak işlem yapıyor olabilirler.

Parite tablosu çoğu bankada yoktur, o zaman her işlem çifti için tablo veya parametre anlık olarak tutmaları lazım.

Tabi işlem sırasında vergiler ayarlanması gerekir.
    Ben çok anlamam zaten bir kaç kere yaptım biraz zarar biraz kâr ettim. Sterlin, avro,dolar arasında.

Çok zahmetli iş.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    O değil de burası gene short24 olmuş. Ayıp olmazsa ağabeylere sorabilir miyim yıllardır sort da sort diyorsunuz bu korona dususunde güzel kazandınız mı? 50000 puanın ne kadarını alabildiniz?

Ben cevap vereyim hisse + viop short idim viop da 25000 aldım sonraki 25000 bana öyle bir girdi ki neyse ucuz yırttım diyeyim.
    Tek yöne odaklı işlem yapmak mümkün değil.
    Buradaki en azılı shortcu bile long oluyordur.
    Testerede para kazanmak kolay, nerden alsan kar görülebilir.
    Ama mutlaka trendde yapacaktır.
    İşte mesele trend oluştuğunu görebilmekte ve ineceğin yeri bilebilmekte.
    Tabi iyi trade eden biri yükselen piyasada da shortan para kazanabilir.
    Piyasa sürekli yükselip düşmez ya, dalgalanacak çıkacaktır, yeterki temkinli davransın ve disiplinli olsun.
    Ytd.

Sayfa 77/1003 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •