Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
Ocak ayında salgın çindeyken tüm yakınlarımı uyardım,maske aldırdım,martda ilk vaka ile tüm yakınlarımın evde oturmasını sağladım,kendim de 70 gündür evdeyim 3 kez dışarı çıktım,hemen her şeyi migrosun eve servisi ve kargolarla idare ediyorum.Annemi bile ziyarete gitmedim o da aynı şekilde idare ediyor aynı şehirdeyiz.Şimdi en yakınlarım bana şikayet ediyor sağlık bakanlığının bu iş bitiyor meailnde açıklamaları ve kendi çevrelerinde insanların kurallara uymamaları neticesinde e kimse uymuyor ki diye düşünüyorlar.Arkadaşlar bu iş şuna benzer misal kanser oldunuz ilk kür kemoterapiyi aldınız dayanılmaz ağrılar kusmalar falan kemoterapinin tüm yan etkileri oldu.Doktor gelecek ay ikinci kür kemoterapi var dedi ya böyle de yaşanmaz ki ben gitmiyorum diyebilirmisiniz.Aslında kimse sizi zorlamıyor isterseniz gitmeyebilirsiniz ama gitmek zorundasınız ve gidersiniz.Bu iş de aynı salgının kendi doğası var şu anda bitmedi kurallara uymazsanız gene artar ve canınıza okur.Sonra sağlık bakanı tvlere çıkar virüs çok akıllı falan der hayır virüsün aklı yok sen salaksın sadece.Şimdi ekonomi çok kötü sistem açılmak zorunda yoksa ekonomi çöker falan diye düşünenler olabilir.Ben salgın öncesinde ailemle çok sık dışarda yemek yerdim.Üç aydır o sektöre bir liram geçmedi salgın bitene kadar da beş kuruş o sektöre harcamam.Her hafta en az bir kez avm ye giderdik giriş çıkışımız 500 ila 1000 lira arasında para harcardık o sektöre de salgın bitene kadar bir kuruşum geçmez.Turizm için de durum aynı.E benim gibi yapacak binlerce orta sınıf vardır bu sektörleri çalışanları mı kurtaracak sokaklarda ekmek parası için bulunmak zorunda olan insanlar mı para harcayacak.Sistemin açılması için salgının bitmesi şart yoksa olmaz bunu ekonomi yönetiminin de hükümetin de anlaması şart yoksa gene çok acı bir tecrübe yaşayacağız normale dönelim derken ikinci tokatı daha da acı bir şekilde yaşayacağız.Benim tüm hazırlıklarım ve önlemlerin bu yönde devam edecek.
Mecburiyetten normalleşmeye başladım.ama bende dışarıdan yemek yemem, avmye gitmem. Tatilde yazlıktayız.
Zira sürekli aklımda sizin bu iş loto gibi kimin öleceği belirsiz lafınız var. Evet kadere engel olamayız ama mallık yapmanında lüzümü yok. Tedbirlere devam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi