Sayfa 951/1000 İlkİlk ... 451851901941949950951952953961 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,601 - 7,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

1.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Hatırlatırım, burası Kanada Doları topiği değil.

Yannış yerdesiniz.
    Valla Tınaz abemi seviyom da
    Tek kazanç kaynağı kanadanın abd
    Orda da işler kötü gidiyor deye
    Uzulmesin diye
    Yazıyom ben amma
    Bu ka açık da yazılmaZ ki
    Olmaz ki ama ya
    Şimdi 40milyon işsiz abd Li ye iş mi versin kanada federasyonu na yardım mı eylesin neylesin
    Kendini mi beslesin
    Az mantık ya Eccuk

50 yaşında Kanada ya niyetlendim.Bir şirkete ortak oldum birini de yeni kurdum.Ama inanın gitmek istememdeki öncelikli sebep asla maddiyat değil.Burada çok daha iyi şartlarda yaşayabilirim.Ama işte......

Söylemek istediğim bu tür şeyleri değerlendirirken maddiyat tek kriter olarak karşılaştırılmamalı.İşte orda kira bu kadar burada bu kadar falan diye.

4.  Alıntı Originally Posted by deepblue35 Yazıyı Oku
    Söylemek istediğim bu tür şeyleri değerlendirirken maddiyat tek kriter olarak karşılaştırılmamalı.İşte orda kira bu kadar burada bu kadar falan diye.
    Gercekten oyle, benim de gitme sebebim maddiyat degildi, evlatlarin icin gittim.

Cok sukur basardim da.

5.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Hatırlatırım, burası Kanada Doları topiği değil.

Yannış yerdesiniz.
    Valla haklisin Hocam.

Pardon.

6. Sn Tinaz hocanin izinden giderek, Avustralya ekonomisi hakkinda ozet bilgiler.
    Avustralya'nın serbest piyasa ekonomisi vardır. Kişi başına gayri safi yurtiçi hasılası yüksek, yoksulluk oranı ise düşüktür. Avustralya doları; Christmas Adası, Cocos Adaları ve Norfolk Adası dahil olmak üzere tüm Avustralya'nın para birimi olmasının yanı sıra bağımsız Kiribati, Nauru ve Tuvalu adalarının para birimidir. Australian Stock Exchange ile Sydney Futures Exchange'in 2006'daki birleşmelerinden sonra Australian Securities Exchange, dünyanın en büyük dokuzuncu borsası oldu.[42]

2010 Ekonomik Özgürlük Endeksi'nde üçüncü sırayı[43] alan Avustralya, dünyanın en büyük on üçüncü ekonomisidir ve en yüksek on birinci kişi başına GSYİH'ına sahiptir; bu Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Kanada ve Japonya'dan daha yüksek, ve Amerika Birleşik Devletleri ile aynı sıradadır. 2010 İnsani Gelişme Endeksi'nde ikinci, Legatum'un 2008 Refah Endeksi'nde ilk, ve The Economist'in küresel 2005 Yaşam kalitesi sıralaması'nda altıncı sırayı aldı.[44] Avustralya'nın bütün büyük şehirleri küresel karşılaştırmalı yaşanabilirlik anketlerinde yüksek puan alır;[45] The Economist'in 2008 Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde Melbourne ikinci, Perth dördüncü, Adelaide yedinci ve Sidney dokuzuncu sırayı almıştır.[46]

7. Ve kulturu hakkinda ozet bilgiler.

Avustralya, İngilizlerce sömürgeleştirildi ancak bugün dünyanın her yerinden insanlar orada yaşıyor. İngilizce başlıca konuşulan dil ve bütün dinler kabul edilmesine karşın başlıca din Hristiyanlıktır. Avustralya çok kültürlüdür, bu tüm insanların farklı dil, din ve yaşam yolları olduğu anlamına gelir.

Çağdaş ünlü yazarlar arasında Peter Carey, Thomas Keneally ve Colleen McCullough vardır. 1973 yılında Patrick White, tek Nobel Edebiyat Ödülü alan Avustralyalı oldu. Patrick White, yirminci yüzyılın en büyük İngilizce yazarlarından biri olarak görülüyor.

Avustralya müziğinde birçok dünya çapında yıldız vardır. Örneğin opera şarkıcıları Nellie Melba ve Joan Sutherland, rock and roll gruplarından Bee Gees, AC / DC, Airbourne ve INXS, pop şarkıcısı Kylie Minogue ve Avustralya ülke müziği Slim Dusty ve John Williamson. Avustralya Aborjin müziği çok özel ve çok eskidir. Didgeridoo adlı üflemeli çalgıları çok ünlüdür.

8. Avustralya insanlarini millet olma fikrini Gelibolu savaslari vermistir, Geliboludan sonra kendilerinin bir millet oldugunu kaniksayip Ingilterenin gudumunden cikmislardir. sadece Ingiliz milletler topluluguna uye statusundedir.

Sayfa 951/1000 İlkİlk ... 451851901941949950951952953961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •