Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2762 madde; 1 - 8 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by batukent20 Yazıyı Oku
    alım için nerelere gelmesini bekliyorsunuz diye sorsam
    Şu ana kadar alıp-satma konusunda ( 3 ayrı kere) çok isabetli kararlar verdiğimi görüyorum. Şimdi 4. Kere alıma hazırlanıyorum, umarım fırsat verir.
    Alım seviye hedeflerin şayet piyasa izin verirse sırasıyla 3 aşamalı olarak 7,8-7,5-7,2 Civarları Yani az kaldı. Fırsat verir de alabilirsem ağustos ayındaki 2. Çeyrek bilanço için bekleyeceğim ve bir çok sektör ve şirketten pozitif ayrışacağına inanıyorum bu zor 2020 yılında. Kar hedefim de yine geçen yılın 6 aylık karının biraz altında bir kar rakamı ile. Tekrar bu yıl gördüğü tepe seviyelerine çıkacağına inanıyorum.
    Hafta sonu eve kapalı olunca, bir kaç saat boyunca , tekraren şirketin web sitesindeki yatırımcı sunumlarını, faaliyet raporlarını, finansal rapor ve dipnotlarını ve sektördeki rekabet ve fırsatları üşenmeden yeniden okudum, inceledim.
    Şirketin web sitesindeki yatırımcı ilişkileri bölümü ( günlük takas değişimlerini bile veriyorlar) çok faydalı ( her ne kadar 2020 yılı ilk çeyrek yatırımcı sunumunu yüklememiş olsalarda) , gerçek ve kalıcı bir yatırımcı iseniz buraları mutlaka okuyup nasıl bir şirket ortağı olduğunuzu görmenizi öneririm.
    Hissenin halka açık kısmı 92 mln lot. % 15 yani. Bunun 64 mln lotu yabancılarda, sonra da fonlarında 8 mln lot var. Yani Dolaşımda çok hisse yok maalesef. Fiyatın hareketlendiği mart-mayıs arası 3 ayda yabancılar 10 mln lot, fonlarda 2 mln lot vermiş piyasaya, böylelikle biraz dağılmış hisse. Bu yüzden düşüyor sanırım. Dolayısıyla büyük boyutlu spek te yok maalesef, ufak tefek takılanlar var, büyükler de girmeye çekiniyorlar çünkü hisse yabancılarda toplu.
    Ama şirketin sürdürülebilir faaliyet yapısı, güçlü altyapı ve dağıtım kanalları, sektöründe lider % 42 pazar payıyla) zatebn sektördeki çok sayıda olan firmalardan ilk 2 si % 70 , ilk 3 ü % 80 pazar payına sahip, ve müşteri memnuniyeti ve hız açısından selçuk ecza çok önde, tüm yatırımlarını tamamladığı gibi itfaları bile bitmiş neredeyse, çok güçlü bir mali yapısı var, ilk 3 aylık faaliyet raporu incelediğimde, bazı arkadaşların krediyi niye almış sorusunun cevabını zaten vermişler, işletme sermayesini ilgilendiren bir ihtiyaç olmadıkça asla kredi almayan şrket % 9 yıllık faizle fiyat artışı öncesi bol stok yapmış tahmin ettiğim gibi.
    Vs. Vs.......çok uzun yazmayalım, her şey kamuya açık bir şekilde şeffafça yayınlanıyor ve takibi çok kolay,.
    Temel sorun fiyat oluşum seviyesi bu sektörde ( ilaç dağıtım) ve bu bu şirkette aşağılarda oluşması. Bu yıl belki kırılabilir bu zayıflık. Ama çok sağlam ve cazip şirket.
    Fırsat verirse önümüzdeki hafta tekrar aranızda olacağım inşallah, çok beğenmeme rağmen tekrar almak için sabırlA bekliyorum.
    İyi hafta sonları

2. geçn haberlerde Türkiye Eczacılar Federsyonu Bşk.'nı na denk geldim..
    "Kovid nedeniyle TR genelinde ilaç satışları %30 azaldı" dedi, alım için biraz daha nazlı olunabilir diye düşünüyorum.. 6 aylıkta bu daralmayı görebiliriz..

Bu bilgiyi teyit edebilecek sektörden arkadaşların yorumlarını bekleriz..

3.  Alıntı Originally Posted by ValueInvestor Yazıyı Oku
    geçn haberlerde Türkiye Eczacılar Federsyonu Bşk.'nı na denk geldim..
    "Kovid nedeniyle TR genelinde ilaç satışları %30 azaldı" dedi, alım için biraz daha nazlı olunabilir diye düşünüyorum.. 6 aylıkta bu daralmayı görebiliriz..

Bu bilgiyi teyit edebilecek sektörden arkadaşların yorumlarını bekleriz..
    https://www.paraanaliz.com/2020/gene...ralacak-47593/

4.  Alıntı Originally Posted by ValueInvestor Yazıyı Oku
    Bu olağan bir durum. Daha önce de yazmıştık zaten. Benim bulunduğum şehirde 4-5 tane özel hastane var. En yoğun hasta bakan hastanede acil servise gelen günlük hasta sayısı 1200 lerden 250 ye düştü Nisan ve Mayıs aylarında.

5. Ankara da yaşıyorum. Ünlü özel hastanelerden birinde çalışan bir doçent yakınımız maaşının 3 te 1 e düşürüldüğünden bahsetti. Selec ile ilgisi olur olmaz orası herkesin kendi yorumu.
     Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Bu olağan bir durum. Daha önce de yazmıştık zaten. Benim bulunduğum şehirde 4-5 tane özel hastane var. En yoğun hasta bakan hastanede acil servise gelen günlük hasta sayısı 1200 lerden 250 ye düştü Nisan ve Mayıs aylarında.
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •