50 milyon kur farkı yiyeceği apaçık ortada olan bir hissede olumlu bilanço beklentisiyle pozisyon alan olmuş mudur?
Iyi kar beklentisinde olan kisi-kanaat onderi-aracı kurum var miydi?
Tüpraş, tarihi zarar açıkladığı gün " beklentiden az" zarar açıkladığı gerekçesiyle artıda kapatmışken, KOZA grubunun kulaklarından para fışkırırken 6 f/k'da bir dünya kar açıkladığı gün eksi %4-5 ile günü kapatmışken,
Bagfas'da pazartesi günlük kapanışın nasıl olacağıyla ilgili kişisel kanaatim şudur:
Hisseyi taşıyan ortalama yurdum insanı/ yatırımcı grubu bilanço kötü geldi deyip satış yaparsa, teknik destek seviyesini kıracak hissedeki muhtemelen patron bağlantılı grup bu malı karşılar ve hisseyi sert yukarı sürer.
Yurdum insanı satmaz da bekle/gör derse tahtayı yapanlar sat-al yaparak veya sat-al yapmak üzere hisseyi aşağılara salarlar.
Ozetle Küçük yatırımcı hissesini satarsa hisse gün sonunda yükselir, satmazsa düşer... Maalesef oyunun kuralı bu..
Kısa vadede yönü her zaman maalesef hissedeki güçlü eller belirler. Orta-uzun vadede ise temel veriler-bilanço hissenin yönünü belirler.
Herkese saygılar.
Yer İmleri