Sayfa 22/87 İlkİlk ... 1220212223243272 ... SonSon
Arama sonucu : 691 madde; 169 - 176 arası.

Konu: Sanat : Edebiyat, Müzik, Sinema, Tiyatro, Sergiler, Festivaller ...

Bülent Ortaçgil, Baba Konser serisi kapsamında 30 Mayıs Salı akşamı Baba Sahne’de en sevilen şarkılarını hayranları için seslendirecek.

Zeugma Mozaik Müzesi rekor üstüne rekor kırıyor.
    http://www.ntv.com.tr/sanat/zeugma-m...?_ref=infinite

3.  Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Bülent Ortaçgil, Baba Konser serisi kapsamında 30 Mayıs Salı akşamı Baba Sahneâ��de en sevilen şarkılarını hayranları için seslendirecek.
    Benim ufaklik yeğenlerin Şevket Çoruh aşki icin Baba Sahne'yi daha acilmadan önce bir ziyaret ettik. Calismalar devam ediyordu tesadufen karsilastik Coruh'la fotograflar falan cok mutlu oldular. Gecen hafta zar zor bir araç park etme macerasindan sonra " bir baba hamlet " tiyatro edildi efenim yolu açık olsun Sahne'nin.. Rast gitsin..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    hayat kısa, kuşlar uçuyor.. Cemal Süreya

4.  Alıntı Originally Posted by adsız Yazıyı Oku
    Tanpınar'ın dizelerini akla getirmiştir..

Ne içindeyim zamanın,
    Ne de büsbütün dışında;
    Yekpare, geniş bir anın
    Parçalanmaz akışında.

Bir garip rüya rengiyle
    Uyuşmuş gibi her şekil,
    Rüzgarda uçan tüy bile
    Benim kadar hafif değil.

Başım sükutu öğüten
    Uçsuz bucaksız değirmen;
    İçim muradına ermiş
    Abasız, postsuz bir derviş.

Kökü bende bir sarmaşık
    Olmuş dünya sezmekteyim,
    Mavi, masmavi bir ışık
    Ortasında yüzmekteyim.
    Cok tesekkürler Sayin adsiz.. ayrica yukaridaki borges'i yine cok severek ve gülumseyerek okudum.. kelimeleriniz hic tükenmesin emi Tanpinar Merkezi'nin bu ara gezilerini takip ettim. Bir tatli "Huzur" birakiyorum buraya sizin icin..

" İnsan zekâsı, insan kalbi, insan ruhu, insan hafızası... İnsan çekilince orta yerde hiçbir şey kalmıyordu."

5. "Mutsuzum ama keyfim yerinde" ..

Büyük Ev Ablukada
    https://youtu.be/eJaR7bLaq84

Alıntı Originally Posted by AGORA Yazıyı Oku
    Benim ufaklik yeğenlerin Şevket Çoruh aşki icin Baba Sahne'yi daha acilmadan önce bir ziyaret ettik. Calismalar devam ediyordu tesadufen karsilastik Coruh'la fotograflar falan cok mutlu oldular. Gecen hafta zar zor bir araç park etme macerasindan sonra " bir baba hamlet " tiyatro edildi efenim yolu açık olsun Sahne'nin.. Rast gitsin..

Ollsunnn

Aklınızda olsunn,
    aşağı'da PTT'nin sokağında ve Süreyya Operasının arkasında her daim "macerasızz" kullanabileceğiniz katlı otoparklar var efenimm

7.  Alıntı Originally Posted by AGORA Yazıyı Oku
    Cok tesekkürler Sayin adsiz.. ayrica yukaridaki borges'i yine cok severek ve gülumseyerek okudum.. kelimeleriniz hic tükenmesin emi Tanpinar Merkezi'nin bu ara gezilerini takip ettim. Bir tatli "Huzur" birakiyorum buraya sizin icin..

" İnsan zekâsı, insan kalbi, insan ruhu, insan hafızası... İnsan çekilince orta yerde hiçbir şey kalmıyordu."
    "Huzur", bir yandan okuruna kendi huzursuzluğunun derin zihinsel kökenlerine dair ipuçlarını seyredebileceği bir ayna sunarken, bir yandan da içinde yaşadığı toplumla olan aşılmaz duvarlarında küçük gedikler açmaya namzet incelikli doğu/batı tahlilleriyle düşündüren, anlamaya çağıran ve belki de bir tür katarsisle huzur veren bir roman olabilir zannımca..

"Doğu, oturup beklemenin yeridir.."
    beni orada en çok çarpan.. yada aklımda yer eden cümle diyeyim, budur.. Mümtaz, bir hasta bakıcı mı ne arıyordu ve fekat tahmin edileceği üzere ha deyince de bulamıyordu.. sağa sola haber salınıyor, aranıyor taranıyor ama yok..
    Tanpınar buradan hareketle söylüyordu o cümleyi.. bir coğrafya olarak değil ama bir düşünme biçimi olarak "Doğu"nun zaman algısı, zamanla olan ilişkisi babında..

ben galiba bu şahane cümleyi.. ıssız tren garlarında hemen her zaman tehirli olan trenleri beklerken, beklemeye isyan edip hareket memuru ile cebelleşirken ve sonra çabalamanın anlamsızlığını kabullenip çaresizce volta atarken.. nasıl olup da bu denli aldırışsız, şikayetsiz, sükunetle beklediklerine akıl sır erdiremediğim sair yolcuların hallerine dair yaklaşık yüz mumluk bir aydınlanmaya gark olduğum için sevdim..
    evet dedim "huzur" içinde: doğu, oturup beklemenin yeridir..

hasılı, beklemeyi bilmeyen "doğu"yu ne bilsin deyip kaçayım..

(Foto: Serkant HEKİMCİ)

Sayfa 22/87 İlkİlk ... 1220212223243272 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •