2011-2020 yılları arasında değerlendirme yapıldığında gelişmekte olan ülkeler arasında Arjantin'i saymazsak dolara karşı en fazla değer kaybeden % 360 ile TL. Peşinden % 243 ile Brezilya, % 140 ile Güney Afrika,% 70 ile Meksika % 66 ile Hindistan, , % 60 ile Endonezya, % 43 ile Malezya geliyor. Trump'ın devamlı suçladığı, tehdit ettiği Çin'in yuan'ı ise bu dönemde dolara karşı değer kaybetmemiş. Ons sadece % 20 artmış. C.B. Erdoğan Türkiye ekonomisi üzerinde oyunlar oynandığını, bir finans krizi çıkartılmak istendiğinden bahsetti, bu nedenle TL.nin değer kaybettiğini belirtti. Doğru olabilir ama bu ekonominin devamlı kötüye gittiğini, kötü yönetildiği gerçeğini değiştirmez. Hatırlıyorum, kurun yukarı gittiği dönemlerde merkez bankasının kademeli faiz arttırması gerektiğinden bahsedilirken C.B. nın meşhur tespiti ve dayatması nedeniyle gereği yapılmıyordu. Hatta A. Babacan hain ilan edilmişti. Ama sonunda birden faizler bir seferde hatırladığım kadarıyla % 24'lere çıkarıldı. C. Başkanlığı hukümet sistemi Bakanlar Kurulu oluşurken yapılabilecek en kötü atamanın B.Albayrak'ın Maliye Bakanı olarak atanması olduğu belirtildi ama o atama yapıldı. B.Albayrak'ın başlangıçdaki açıklamalarını dinledim. İddia ediyorum. Şurayı 1-2 yıl takip eden, yazıları okuyan kadar ekonomi bilgisi vardı.Yabancı yatırımcı bu durumu görmüyor mu, değerlendirmiyor mu? Borsayı düşürmeden, belli kağıtlarla tutarak en düşük takas oranlarına gelindi. Yakında biz bize kalırız ve milli borsamız tabana yayılmış olur. İnşallah tabana yapışmaz.
Yer İmleri