Sayfa 527/1001 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 4,209 - 4,216 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    benim kişisel kanaatim...

uzun vadeli sepetlerde hisse yoğun fonların SEPET içinde'' dönemsel '' olması gerekliliği....bunun için atıyorum...bist 1,5 CENT OLUNCA hisse yoğun fondan sepetime alacam.....3 cent olunca sepetimden satacam (teknik analiz kullanılabilir).....gibi bir ilkesellik getirebilirsiniz...zira hisse yoğun fonların enflasyondan arındırlmış getirisi(yada dolar bazlı getirisi) uzun vadede hiç olmayabilir.....alım satım yerimiz bu arada çok önemli...
    Hocam , bakın hisse yoğun fonlar diye bir genelleme yaparsanız dediğiniz doğru. Hiç bir şey kazanamayabilirsiniz uzun vadede.
    %99'u dediğiniz gibi. çöp
    Ancak, içinden performansı RELATİF başarılı olanları seçerseniz. Şu örnek gibi oluyor durum.

endeks 100,000 fon fiyatı 100 lira
    endeks 90,000 fon fiyatı 92 lira ( endeksten biraz daha az düştü )
    endeks tekrar 100,000 fon fiyatı 105 lira. ( endeksten biraz daha çok çıktı)

sonuç : endeks aynı yerde ama paranız daha yukarıda.

endeks dönüp dolaşıp aynı yere gelse dahi, siz çok önünde oluyorsunuz. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

TKF fonu sözgelimi fiyat olarak endeks 125 bindeyken ki fiyatını geçti.

Yani endeks 5 centten 1,5 cente düştüğünde iyi fon 2 cente düşecek , tekrar 5 cente çıktığında 6 cente çıkacak, bu şekilde getiri elde edeceksiniz.

Anahtar kelime hisse değil, relatif.

2. Kvba guncelleme : full artis var bence bugun kvba dan uzak durun

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    benim kişisel kanaatim...

uzun vadeli sepetlerde hisse yoğun fonların SEPET içinde'' dönemsel '' olması gerekliliği....bunun için atıyorum...bist 1,5 CENT OLUNCA hisse yoğun fondan sepetime alacam.....3 cent olunca sepetimden satacam (teknik analiz kullanılabilir).....gibi bir ilkesellik getirebilirsiniz...zira hisse yoğun fonların enflasyondan arındırlmış getirisi(yada dolar bazlı getirisi) uzun vadede hiç olmayabilir.....alım satım yerimiz bu arada çok önemli...
    bu dedikleriniz için vaktiniz, bilgi birikiminiz var ise güzel ama pratikte disiplin ve emek gerektiren bir iş.

4.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Kvba guncelleme : full artis var bence bugun kvba dan uzak durun

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Teşekkürler üstat

5. Teknik analiz hakkında bilgim var, aktif yatırım stratejisinin olmazsa olmazı. "Aktif yatırım"ı düşünseydim, ki daha önceden çok yaptım, fonlar yerine borsada hisse senedi alıp satardım. Ayrıca hisse yoğun fonlarda Valor nedeniyle, anlık müdahale imkanı olmuyor. Anlık takip etmek(vakit) istiyor ve benim için çok stresli.

Amacım pasif yatırım olduğu için, dolar yükselir mi borsa düşer mi vs diye bir tahmin içerisine girmiyorum. Sattım yükseldi, aldım düştü gibi şeylerin stresine girmiyorum. Kısacası al sat düşünmüyorum. Tamamen kişisel tercihler. Aktif ve pasif yatırım üzerinde sürekli tartışılan bir konu olmuştur.

6.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Pörtföyümün %33'ünü hisse yoğun Fondan oluşturmamın nedeni, geçmişte dolar ile ters korelasyon göstermesi. Bu Hisse yoğun fonun MPS olması benim kişisel tercihim. (Pörtföyümü Katılım fonlardan oluşturuyorum)

Aslında pasif yatırımın temeli, mümkün olduğunca çok hisse içeren endeks fonlardır. İleride "kişisel tercihlerim"e uygun ve sharpe oranı daha iyi bir hisse yoğun fon olursa tabi ki değiştirebilirim.

Basitlikten yanayım ve aktif al/sat işlerine kafa yormak vakit harcamak ve stresine girmek istemiyorum. Bu basitliği kendimce biraz temellendirmek adına risk algıma göre, pörtföyde ters korelasyon içeren bir çeşitlendirme yapmayı(3 ayrı kategori), fon seçimini kısmen objektif bir veriye dayandırmayı (standart sapma ve sharpe oranı) ve zaman içerisinde dengeleme yapmayı içeren bir sistem oluşturdum. İşin özü tasarruflarımı yatırıma çevirmek için basit bir sistemim olmalı dedim.

Bu 3lü pörtföy ile bazı dönemler arka arkaya yıl içinde eksi getiri olacağını geçmiş testler yaptığım için biliyorum, hatta bazı yıllar tüfe gerisinde de kalabilir ama, uzun vadede baktığımda reel getiri elde edebileceğimi düşünüyorum. Teoride böyle, gerçek hayatı yaşayıp göreceğiz.
    hocam, katılım hisse fon olarak zpe de var. neden mükafatla ziraat katılım endeksi hisse fona bölüp çeşitlendirme yapmak yerine tek fon mps tercih ettiniz acaba?

7.  Alıntı Originally Posted by hisseank Yazıyı Oku
    Bilen fikri olan arkadaslara danismak istiyorum
    Toplu parayla bir fona girmek istiyorum. Sepet yapmak istemiyorum.3 tane degisken fon belirledim EIB SUA GMA. Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz? En az 6 aylik sureyle.
    Bence kesinlikle GMA, yatırım tavsiyesi değildir

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    hocam, katılım hisse fon olarak zpe de var. neden mükafatla ziraat katılım endeksi hisse fona bölüp çeşitlendirme yapmak yerine tek fon mps tercih ettiniz acaba?
    Evet aslında ZPE, pasif yatırıma daha uygun, Mps'ye göre hem yönetim gideri düşük hemde pasif endeks fonu. Ama yaptığım değerlendirmeye göre, Sharpe oranı daha düşük. Standart sapması düşük olmasına rağmen, getirisi daha düşük. Haliyle MPS daha iniş çıkışlı(oynak) bir fon ama son 1 yıl içinde MPS getirisi %91, ZPE getirisi %68 .

Ayrıca Kap'tan son fon dağılımlarına baktığımda, Zpe endeks fon olmasına rağmen, Mps daha fazla fon çeşitlendirmesi var. Yanlış bilgi vermeyeyim ama, Sanırım Mps fonunda 50 civarı hisse senedi var, Zpe'de 30 lu rakamlarda.

Sharpe oranlarında önemli değişiklik olmazsa, 1 yıldan önce fon değişimi düşünmüyorum. Özetle önümüzdeki sene ZPE'nin sharpe oranı seneye daha yüksek olursa, seneye MPS ile yer değiştirebilirim.

Bir de "hoca" değilim, sadece pasif yatırım üzerine biraz okuma yapan biriyim, diyebilirim. Sağlıklı günler dilerim.

Sayfa 527/1001 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •