Yanlışım varsa duzeltin.
Bagfaş en yüksek satış gelirini 3 üncü çeyrekte yapıyor.

Ben önceden ilk çeyrekte yapıyor sanıyordum. Sonraları öğrendiğim 3 üncü çeyrekmiş. Yani 30 Eylül tarihlerinde alınan bilançolarda satış gelirleri yüksek oluyormuş. 4 üncü çeyrek ise iyi olmuyor. Yani 31 Aralık tarihlerinde alınan bilançolardan birşey olmuyor. Bu sene de aynı durum yaşandı. Bu sene 2019/12 aylık bilançosu geldiğinde 81 milyon kâr vardı ama bu bilanço olumsuz algılandı. Çünkü bilanço verileri kötüydü. Halbuki 2018/12 aylık bilançosu 107 milyon zarar idi.

Bir önceki yıl 107 milyon zarar, bir sonraki yıl 81 milyon kârâ dönüşmesine rağmen bagfaş o günlerde 21.00 li seviyelerden Mart ayındaki düşüşte 9.30 lara kadar geriletildi.

Bu önümüzdeki 2 hafta borsa açısından çok şeylere gebe 2 hafta olacak. 08-12 Haziran ve 15-19 Haziran 2020 haftalarında piyasalarda sert rüzgar esecek ve mukabilinde iyi dalgalar olacaktır. Borsa aralıksız olarak 13 iş günüdür yükselmiş ve rekorlar kırmış. Bu konu bugünlerde çok konuşuldu. Bu olumlu hava daha ne kadar devam eder bilmiyorum ama olası bir düzeltme hareketi de kimseyi şaşırtmamalı. Zaten kimsenin de şaşiracağını sanmıyorum.

Endeks 05 Haziran 2020 Cuma günü 110.022 den kapattı. Bu seviyeleri göreceğimizi 1.5-2 ay önce söyleyenlere kimse inanmadığı gibi bir de üstüne dalga geçiyorlardı.

Önümüzdeki günlerde Bagfaş ın hareketini takip edip, Ağustos 2020 ayında uygun seviyelerden alıp, 9 aylık bilancosunun geleceği günleri hesap ederek o doğrultuda yatırım yapabiliriz. 30 Eylül 2020 tarihinde alınacak olan 9 aylık bilançoların açiklanma tarihi Ekim sonu Kasım başını bulacaktır. Bilanço günlerinde uygun yerlerden satarak para kazanma şansımız tabiki de olacaktır. Burda önemli olan hisseyi nerden, kaçtan aldığımızdır. Ne kadar ucuz alırsak o kadar iyidir tabiki de.

Yazdıklarımı okuyun ama kararı kendiniz verin. Kimsenin benim yazdıklarım yüzünden zarar etmesini istemem.

Herkese bol kazançlar dilerim.