Cola operasyonlarını satmaz satamaz. Aefes in Hollanda'da devasa uzun vadeli tahvil ihracı sonrasında 1.5 milyar dolarlık (yabancı para cinsinden) açığı meydana geldi. Buna karşılık hiçbir swap işlemi yada forfard yapmadı. Ne yaptı yada yapıyor kasasındaki parayı ağırlıklı olarak yp cinsinden bulunduruyor. Tahminim kısa vadelilerde bulundurduğu 500 milyon dolar civarında bu parada. Cola bunun neresinde diyeceksiniz. Evet cola vasıtası ile emtiya ve döviz swap işlemlerini yaparak riskten korunmaya çalışıyor. Örneğin cola 2018 yılında 150 milyon dolarlık vadesi 2024 yılı olan swap işlemi açmıştı . Bu işlemden şuanki karı 450 milyon TL. Hani diyoruz ya cola buradaysa Aefes nerede bundan kaynaklanıyor. Colanın bu bunun gibi bir sürü işlemi var Ama aefesin ne döviz ne emtia swap yada forward işlemi yok. 1.5 milyar dolarda açık pozisyonu var. Dolar ve eurodaki son yükselişte 3 aylıkta 1.2 milyar lira zarar yazdı. Aefes kar ediyor aslında ama yp cinsinden %3 ile borçlanarak yaptığı hata sonucu yıllardır ettiği kar buraya gidiyor. Aghol e yıllık 45 milyon lira bilirkisilik ücreti ödüyor sonuç bu. Aghol de aefese sen bu işlerden anlamazsın cola yapsın diyor. Bir sistem kurulmuş burada soyulması gereken bir yapı olmalı buda aefes oluyor, Kabuksuz tospağa diyesim geliyor. Soygun devam ediyor Anadolu etabın aldığı ve alacağı 102 milyon Euro'nun riski ve götürüsüde kabuksuz tospağanın g.tüne girecek. Keşke atlı süvari cola alsaydım diyorum içimden. Her gideri aefese yıkmıslar kiralık atlar, Efes takımı ödemeleri, sosyal tesis giderler, faiz giderleri, döviz borç riskleri, Agholun bilirkişi ücretler, gibi gibi... Ama yinede umutluyum bira 4 TL vergisi 6 TL devlet seve seve bu birayı millete içittirecek. Cola içiyor obez oluyor bana masraf açıyor diyor devlet, bira içiyor bana para kazandırıyor icince de güzelleşiyor işime karışmıyor diyecek devlet. Ozaman kabuksuz kaplumbağa da olsa uzun yaşar atlı süvariden diyor bulunduğum yerde kalmaya devam ediyorum.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri