Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 537/1002 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,289 - 4,296 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by 07aykut Yazıyı Oku
    Beyler ben birşey soracağım bilen bilgi verirse memnun olurum
    0.64 faiz oranı ile bi ev düşünüyorum lakin maaşım asgari ücretten hallice, üzerime bir ev var sadece onu hipotek göstererek 5 veya 6 senelik kredi alabilir miyim maaşın brutu bile ödenecek krediden düşük olacak devlet bankalarında çalışan arkadaşlar bu konuda bilgilidir eminim aydınlatırsalar sevinirim

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by 07aykut Yazıyı Oku
    Yok mu yorumlayacak bir arkadaş

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kredi değerliliği hakkında yorum yapmak zor ama asgari ücretten hallice bir gelir ve ilave ev var iken ikinci ev için borçlanmayın. Bu yatırımın reel olarak kazandırmasının günümüz koşullarında zor olacağı belli iken hem yatırımlarınızı çeşitlendirmek adına hem de daha farklı fırsatlar için taşınmaz dışı yatırım bakın.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bu dogru degil

Pazardan domatesi TL ile aldigini zannediyorsun veya mobilyayi. Oysaki dolarin TL ye cevrilmis halini veriyorsun haberin yok.

Onemli olan REEL getiridir oda dolar olarak hesaplanir.
    Ben şunu anlatmak istemiştim

Neden dolar

Euro sterlin yen değilde

Şöyle bir örnek vereyim

10 yıl önce türkiyede asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

10 yıl önce abd asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

10 yıl önce çin asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

10 yıl önce Hollanda asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

Ekonomileri iyi geceler olan rezerv para sahibi olan diğer ülkelere göre her zaman kazanır

10 yıl önce asgari ücret ile 20 kilo domates alırken şimdi 10 kilo alıyorsam bunu dolar ile değil malın değerinin neden arttığını yada düştüğünü kaynağını bilmem lazım domatesi dolar belirlemez ithal değil ben üretiyorum şimdi ilacı tohumu abd veriyor demeyin bunlar etkendir ayrı bir konu ama ülke ekonomisi kötü ve rekabet adil değilse fiyatlarda oynaklık anormal olur bunuda dolar ile kıyaslamak bence yanlış para ile para kıyaslanır mal değil

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Kredi değerliliği hakkında yorum yapmak zor ama asgari ücretten hallice bir gelir ve ilave ev var iken ikinci ev için borçlanmayın. Bu yatırımın reel olarak kazandırmasının günümüz koşullarında zor olacağı belli iken hem yatırımlarınızı çeşitlendirmek adına hem de daha farklı fırsatlar için taşınmaz dışı yatırım bakın.
    Bahsedilen yatırımlardan hangisini tavsiye ederdiniz.(En azından uzun vadede 5-10 yıl)

A-Döviz
    B-Altın
    C-Borsa(BIST 30)
    D-Fon
    E-Faiz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Ben şunu anlatmak istemiştim

Neden dolar

Euro sterlin yen değilde

Şöyle bir örnek vereyim

10 yıl önce türkiyede asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

10 yıl önce abd asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

10 yıl önce çin asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

10 yıl önce Hollanda asgari ücret ne kadar domates ne kadar şimdi ne kadar

Ekonomileri iyi geceler olan rezerv para sahibi olan diğer ülkelere göre her zaman kazanır

10 yıl önce asgari ücret ile 20 kilo domates alırken şimdi 10 kilo alıyorsam bunu dolar ile değil malın değerinin neden arttığını yada düştüğünü kaynağını bilmem lazım domatesi dolar belirlemez ithal değil ben üretiyorum şimdi ilacı tohumu abd veriyor demeyin bunlar etkendir ayrı bir konu ama ülke ekonomisi kötü ve rekabet adil değilse fiyatlarda oynaklık anormal olur bunuda dolar ile kıyaslamak bence yanlış para ile para kıyaslanır mal değil
    Yanlis

Domatesin degerini sarmisak mobilya araba giyim kusam ev otel herseyin degerini dolar belirler

Sen domates uretiyorsun. Ihracatci sana kilosuna 1 dolar veriyor yani 7 TL

ic piyasadaki kabzimal sana 3 TL veriyor

Hangisine satarsin?

Dolar 15TL ye cikti ihracatci sana 15 TL onerdi. Sen ic piyasaya 3 TL ye verirmisin?

Dunyada hersey dolarla olculur

Dolar arttikca turkiyede herseye ayni oranda zam gelmek zorundadir. Aksi imkansizdir.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Yanlis

Domatesin degerini sarmisak mobilya araba giyim kusam ev otel herseyin degerini dolar belirler

Sen domates uretiyorsun. Ihracatci sana kilosuna 1 dolar veriyor yani 7 Tl

Orada adam 1 doların 7 tl karşılığı türkiyede geçerlidir 100, yıldır domates bir dolara alınıyor adamın cebinden çıkan para aynı
    Kıyas yine yanlış

ic piyasadaki kabzimal sana 3 TL veriyor

Hangisine satarsin?

Aç gözlüysem dışarıya satarım ama kendi ekonomime zarar verir

Dolar 15TL ye cikti ihracatci sana 15 TL onerdi. Sen ic piyasaya 3 TL ye verirmisin?

Dolar sende 15 TL oluyor orada yine aynı değerde karışıtırma ora ile burayı

Dunyada hersey dolarla olculur

Hayır öyle ölçtürmeye çalışıyorlar

Dolar arttikca turkiyede herseye ayni oranda zam gelmek zorundadir. Aksi imkansizdir.

Yanlış o zaman 6 yıl önce dolar 2tl arabam 20 bin tl şimdi 40 bine zor satıyorum aracımı ama size göre yani dolara göre 70 bin tlye satmam lazım

Bu hesap hep yanlış alım gücü senin gerçekliğindir dış ülkenin senin para biriminlr kıyası değil

6.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Vicdanlı ol diyenlerin hepsi içinden enayi ol, senin malını ucuza alalım diyor.

İki yüzlü millet işte.
    Buna şark kurnazlığı deniyor...olaya hiç bir zaman objektif bakmaz bu kesim, hep kendi açısından bakar.,,kendini de akıllı, karşıdakini saf yerine koyar.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Şark kurnazlığı şu .

Aydınlatma ve hava boşluğunu ve taşıyıcı kolonların bazılarını eve katıp öyle satmaktır bana göre .

Yada satılık komşu daireye 6 ay önce 400 bin teklif edip kendi dairesine şimdi 825 bin isteyendir mesela .

Bende en üst kat alıp tüm boşlukları ve kolonları eve katmak gibi kafamda deli düşünceler belirdi herkes yapıyorsa ben niye yapmamayım diye içimden geçirmiyor değilim .

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Takibimdeki hiçbir evin fiyatı artmadı. Beşiktaş, Şişli ile ilgilenirim yıllardır. Beş yıl önce bu fiyatlara ev aradığımda bulamazdım. Şimdi satılık ev dolu ve fiyatlar tl bazında beş yıl öncesi ile aynı.

Zaman zaman burada paylaştım ( 10 yılı aştı, hep aynı şeyi söylerim) Türkiyede ev alacaksan döviz biriktireceksin. Develüasyon olduğunda ( sık olur) paranı bozup evini alacaksın. Uzun krediye girmeyeceksin. (Uzun kredi özgürlüğüne ipotek koyar)

Bu topikte 15 yıldır bir kesim ev alınmaz enayiliktir der. Bir kısım belli şartlar varsa alınır der. Buradan tavsiye alacaksanız, tavsiye veren kişiye sorun, hayatında tapuya kaç kez gitmiş? En az beş on kez tapuya gitmeyen kişinin bu konuda ‘yatırımcı’ tecrübesi yoktur. Ama görüşünü bildirebilir.

Paylaşımları değerlendirmek, görüş alacak kişinin sorumluluğunda bence.

Ev alınca bunun nasıl bir yatırım olduğu 10-20 sene sonra ancak anlarsın. Çok para kazanabilirsin yada kaybedebilirsin.

Son olarak, Ev fiyatlarını talep belirler. Ne mütahit ne emlakçı nede ev sahibi.
    Evet, tecrübeli arkadaşlar belli ediyor kendini. Hayatında bir tek emlak alımı ya da satımı yapmamış kişi, bakıyorsun emlak uzmanı gibi konuşuyor.

Bu arada son cümlenize katılmıyorum..ev fiyatını talep belirliyor olabilir, ama mesela talebi de bedavadan kredi dağıtan devlet etkikyebiliyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 537/1002 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •