Originally Posted by
tribal
Aciga satış yasağı ve %10 marj extreme günlerde kısa süreli uygulanması yatırımcıyı koruma yönünde faydalı olur ama bu durumun uzatulmasi tam tersi etki yapıp zarar verir veriyor. Açığa satış piyasanın balansidir. Açık yasağı geldiği gibi u30 daki bazı hisseleri gördük ucmayan pegayi mgrosu vb. Ufak hisseler ayrı bi dünya. Açığa satış yoksa manuplasyinun krali olur borsada. Bakın 2 den 50 olmuş yhisseyi 20-30 lardan bedava diye alıyor ky. Yatırımcı yasakla değil bikinclendirmeyle korunur. Sosyal medyada WhatsApp telegram onlleti alınmalı. Uygunsuz şüpheli islemler yapanları anında cezalandormali SPK ama usulünce tüm dünya borsalarında işlemler nasıl yapılıyorsa bizdede öyle olmalı. Bu işin başındakiler bunu bilir fark eder zamanı gelince olmadı gerektiği gibi olur.
Lafı evirip çevirme , söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu sende biliyorsun , parasını ödeyip sahip olamadığın herhangi bir şeyi alıp satma hakkın yoktur.Çünkü alıp sattığın herhangi bir şeyin özünde mülk edinme , hak edinme özelliğine sahip olamamışsın.Bu neye benzer hiç tanımadığın birisinin evini , arabasını , bahçesini altını çizerek söylüyorum haberi olmadan alıp satmaya benzer.Şöylede diyemessin adamın evini haberi olarak satım ama yerine aynısını koydum , o adam zararda değil diyemessin bu hırsızlıktır.Çünkü sahip olmadığın mal veya hizmetten izinsiz veya mülk edinmeden yararlanıyorsun.
Bana şöyle de açığa satış gizli bir hırsızlıktır de , açığa satış yapabilenler için bir avantajdır de , piyasayı olumlu veya olumsuz bir şekilde hareketlendirir de yazdıklarının hepsini kabul edeyim.
Konuya şu şekilde yaklaş açığa satış yaptın yerine koyamadın , açığa satış yaptıran aracı kurumda battı kim ödeyecek gerçek mal sahibinin zararını ???????????????????? borsada tecrübeli olanlar bilirler bir çok aracı kurum bu yüzden battı , bu arcı kurumlarda hesabı olanların hisse senetleri buhar oldu.........noldu gözlerim doldu...
Açığa satış gizli bir hırsızlıktır.
FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.
Yer İmleri