Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku

Sayın TUNGA,
180 milyon euro tamamen CAN tesisi kastedilerek söylenmiş..
İlk bakışta 120 milyon euro kredi alınarak faaliyete geçirilen CAN tesisinde durup dururken 60 milyon euroluk bu fazlalık nereden çıktı dedirtiyor. Zannımca; ThyssenKrupp tarafından açılan dava nedeniyle borçlarda görülen ve 26,3 milyon euroya ulaşmış miktar ile, tutturulamayan kaliteyi iyileştirmek için yapılmış harcamaları da buna dahil ederek 180 milyon euro rakamını telaffuz etmiş diye yorumluyorum.
Sn.MTERKAN,

120 milyon Euro çekilen kredi, 24.5 milyon Euro tahkim konusu olan para, 4 milyon kaliteyi tutturmak için yurtdışı mühendislik firmasına ödenen para, kalan yaklaşık 30 milyon da muhtemelen özkaynaklardan karşılanan tutardır. (2014’de %400 bedelli sermaye artırımı CAN fabrikası finansmanı için yapılmıştı)

CAN fabrikasıyla ilgili geçmişte çıkan haberlerde 150-160 milyon Euro’luk yatırım olacağından bahsediliyormuş. Anlaşılan yaklaşık 20 milyon Euro fazladan para çıkmış..

Kemal gencer’in açıklaması, tahkim konusu olan 24.5 milyonun da herhalükarda ödeneceğini ve ödenmeme ihtimali olmadığını bana göre gösteriyor. (Tahkimin kaybedilmesine rağmen devam eden yerel mahkeme süreci bazı arkadaşlarda “ya kazanırsa beklentisi yaratıyordu. Buna Umut bağlıyorlardı. Böyle bir ihtimal yok bana göre. Öyle veya böyle 24.5 milyon Euro ödenecek...)

CAN fabrikasının 3 yıl geç devreye girmesinin ve EURO kredinin BAGFAS’a verdiği zarar apaçık ortada.

180 milyon Euro’luk yeni fabrika, en az 100 milyon euro’luk eski fabrika, denizden gemi ile ikmal yapılabilen, kendi iskelesi olan ağır sanayi imarlı arsa, binalar, taşıtlar diğer araç-gereçler.(2.5 milyar TL’lik sigorta değeri olan aktifler) ...

Bunca varlığa-yapılan ağır yatırıma rağmen mevcut karlılık oldukça düşündürücü... Gübre-hammadde fiyatlarının değişkenliği ve döviz yükselince gelen kur zararı da ayrıca soru işaretleri barındırıyor...

Eski fabrika para yemeyi bırakıp üretimi rayına girince herşeyi yeniden gözden geçirmek gerekecek..

Her şeye rağmen hissenin geleceğine ilişkin iyimserim...

Genel piyasa şartları da bozulmazsa orta-uzun vadede yönün yukarı olduğunu düşünüyorum. Şu an 115 milyon USD olan piyasa değerinde de 3 yola kadar 200-250 milyon usd’yi göreceğimizi Ümit ediyorum.

Hiç kimse için al-sat-tut tavsiyesi değildir. Herkese saygılar...