Halkın %95'inin öyle kendini kapamak gibi bir lüksü yok... ölen ölür kalanlar devam eder... zaten bir yerden sonra öyle sayı mayı da açıklanmaz; bugun kanserden 170 kişi öldü, kalp krizinden 250 kişi göçtü, zatürreden 18 kişi vefat etti diye nasıl açıklanmıyorsa bu da herhangi bir hastalık gibi sayılır ve açıklanmaz... yeter ki günlük ölüm sayılarının günlük yeni vaka sayısına oranı bu şekilde düşmeye devam etsin....
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Kapatmaktan kasıt tüketim faaliyetini kesmek. Dışarıda yemek yemek, şehirler arası tatil, avm gezme gibi normalde hayati olmayan süreçlerden bahsediyorum.
Bu iş zaten sayı meselesi değil. Çevrenize virüs ulaştı mı otomatik bakış açınız değişiyor. İster 1 tane ister 1000 tane vaka olsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Sonuçta hayat değişiyor, bazı sektörlerde zaman zaman bu şekilde düşüş olurken bazı sektörlere de daha fazla talep oluyor... lokantalara talep düşerken marketlere talebin artması, her şey dahil otellere talep düşerken butik otellerin tercih edilmesi vs vs gibi... adapte olabilen oluyor, olamayanlar da adapte olanlar tarafından satın alınıyor ve dönüştürülüyor...
Bir yakınına virus bulaşanın hayat tarzı da elbette değişiyor ama bu kalıcı bir değişim değil. Çok büyük ihtimalle o virusu yeniyor o yakınınız veya kendınız ve hayata bir noktada kaldığı yerden devam ediyorsunuz. Yenemeyen için de zaten hayat bitiyor ve artık herhangi bir şeyi dert etmiyor o noktadan sonra...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
ben şahsen bu işe kesin çözüm bulunana kadar ne avm'ye giderim, ne dışarıdan yemek sipariş ederim ne de dışarıda oturup bir yerde yemek yerim...
önceden hafta içi ve hafta sonları zaman zaman yemek sipariş ederdim eve...ocak ayından bu yana bir kere bile sipariş vermedim dışarıda da bir yere oturup yemek yemedim...mümkün değil...
Biraz dow bakayım dedim.
önümüzdeki hafta volatil zeanslar olacak gibi.
Acemiler çekilsin.
beni pala ilen baş başa bırakın.![]()
Yatırım tavsiyesi değildir.
önümüzdeki hafta ki stratecimiz;
13333333 iztoplu
zeanz içinde kademeli şort.
Hedefimiz
123 bin endeks civarı.
Hedefimiz derken, ben ve şortlarım. yannış anlaşılma olmasın.![]()
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri