Aefesin son yıllarda Türkiye'deki pazar payı düşmekte. Ancak bunun değişeceğine inanıyorum. Ben düzenli olarak içerim ve son zamanlarda gittiğim tekel bayilerinde şunu fatkettim. Tekel bayiinde 1-2 dolap Tuborg var ve seçenek kısıtlı, dükkan ağzına kadar Efes ürünü dolu. Çeşitlilik çok artmış. Özellikle 10 TL ye satılan efes malt çok satıyor. Ve nezaman gitsem önümde 2-3 kişi oluyor ve genelde Efes alanlar oluyor. Efesin dinlendirilmiş özel serisi yeşil şişe çok birayı bozar fiyatıda ucuz. Ama millet bilmiyor. Birde Efes İzmir'de ki fabrikasında yeni bir bira geliştirmiş. Bunun tuborga alışkın olan kişilerin damaktadına hitabedeceğıni ve pazar payını arttıracağını düşünüyorum. Son olarak alkolsüz malt içeceği ritmix ürününden yaşadığı hüsranı düzeltecek bir adım atabilir. Alkolsüz olup yemekte veya serinlemek için içilebilen ucuz olan ve Efes adını taşımayan malt içecek üreterek yeni trend yaratabilir. Ben çocuklarım için maltana alıyorum küçücük şişe 5 TL . Efes'te bunu üretecek herşey var ama bu pazara girmiyor. Muaddeli ürünü var da ben bilmiyorsan özür. Patronun son basın açıklamasından anladığım Efes'in kapasitesinin bir kısmının alkol içermeyen ürünler için değerlendirilebileceği yönünde bakalım zaman ne gösterecek. Alırken kazandığımızı düşünüyorum satarkende kazanırsak ne mutlu bize.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri