Demem o ki; bu virüsle ilgili kişisel önlemlerinizi tamamen alın.. maskesiz dolaşmayın.. dışarı da devamlı tetikte olun... bu virüsün problemi sürekli mutasyona uğraması...
Şimdilik yaşlıların akciğerleri düşük olduğu için onlarda tutunabiliyor... ancak orta ve genç yaşlarda da mutasyona uğrayıp tutunmaya başlarsa işte o zaman kazan kaynar...
Devletlere bakmayın... onlar ekonomiyi düşünür haklılar da... o bakımdan kişisel önlemimizi kendimiz almak zorundayız.. okullarda çocuklarımız nasıl yapacak orası tamamen soru işareti...
1-2 sene kesinlikle online eğitime devam etmeli.. gençler dışarı çıkıp virüsün mutasyona uğramasına olanak sağlar ise bütün kesimi etkiler ve felaket senaryoları başlar..
Ateş ölçerler bizi kurtarmaz.. netice de virüs bulaştığında ilk 3 gün semptom vermeyip direk bulaştırıcısın. O günden sonra semptomlar gözükmeye başlıyor zaten..
Ben virüsün biteceğini söylemedim ki. Sakin olup verileri izleyin dedim şu anlık panik yapacak bi veri yok. Daha yaz yeni başlıyor. virüsü zayıflatırsa eğer doğal bir aşıya dönüşebilir. Aşı dediğimiz şey bi ilaç değildir zaten virüsün zayıflatılıp vücuda verilmesiyle vücudun bağışıklık kazanmasının sağlanmasıdır. Virüs sıcakta vücudun yenebileceği kadar zayıflarsa insanlar doğal yoldan aşılanmış olacak.
Mühendisyatırımcı...
Eksik takip ediyorsunuz..
Başta virüs 26 derecede yaşamıyor dediler.. sonra bu rakam 60 a çıktı.. o da olmadı..
Bir çok ülke 6 aydır yaz aylarında zaten özellikle Amerikanın bir çok eyaleti..
Güneş ışınları şuan yayılma hızını düşürüyor ama bitirmiyor..
Bitmediği için 2. Devre kışın olacak.. görünen köy klavuz istemez..
Veba, ispanyol gribi ile ilgili bir çok tarihi kitap var.. tarih ve mevsimlere özellikle dikkat verebilirsin..
Ebola da çok tehlikeliydi, ancak o havayoluyla bulaşmıyordu.
Bu virüsün diğerlerinden farkı hava yolu ile bulaşıyor olması.. ve direk akciğer.. en kritik ve tedavisi zor bir organ..
Bence paniklemeli ki önlem alsın insanlar..
Yunanistan da yaz bu arada, vaka artışı hızlanmaya başladı..
Yer İmleri