Sayfa 177/1001 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by kotancı Yazıyı Oku
    Özak gyo, sahol, asuzu, prkme, tcell, ittifak, aksa aklıma gelen nispeten ucuz kalmış ve iyi şirketler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bankalar endeks 80 kusur binlere dustugu yerden %10 gibi yukarda...
    Ama yukarda saydiginiz hisselere tek tek baktim hepsi en azindan dustukleri zirveye yakinlar...
    Saygilarimla

2. Şu konjonktürde paranın gidebileceği iki yer var. Bir emlak iki borsa. Shortcular acele etmesin bence daha balon şişmedi

3.  Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    batan cıkan yok......ben ıkı vade poz alıyorum caho.....bu hafta sonu pek foruma gıresım yok.....111 gecerse sort olma gecemezse 104 bekle...
    Bat yada batma, 80'den 90 hatta 95 lere kadar 72.000 filan birşeyler yazıyordun. Sonra takip edemedim ama muhtemelen 105.000 e kadar 72.000 goygoyun devam etmiştir... Neyse şimdi muhtemelen tutacak ama ne fayda, sen yada seni dinleyen gümmmm...

Bu arada zenginlik konusunda bir iki şey yazmıştım. Eklemek isterim ki ben ayrıca bistte de işlem yapacak kadar zengin de değilim

4.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Caho senin için üzgünüm sadece. [emoji173] Bu pala pazar oluşturuncaya dek trend devam eder bence.
    Bak zig zag dahil çoğunu sıfırladım. Daha bu mal alma zamanı düşün daha mal kıtlığı zamanı ve sonrası pazar açma var. Allah bilir bakalım kaç tane pazar açacaklar.
    Sen ise daha yeni yeni mal alan adama sattirma derdindesin bu mal pazarsız nasıl satilsin. Alan adam onu ayarlamadan alırmı bunca malı.
    Bunca ky hesap açtı deniyor belki adam onları pazarlamacısı tezgahcisi yapacak 1 kişi 10 kişi çekecek borsaya bu durum son belki 20 yıldır ilk kez oluyor.
    20 yıl... 2001 krizi... Daha ne diyeyim... Çok pis olacak çok... Herşey olup bitince sana bu yazdıklarının hesabımı soracağım, cevap bile vermeyeceksin...

5.  Alıntı Originally Posted by devletmemuru Yazıyı Oku
    Şu konjonktürde paranın gidebileceği iki yer var. Bir emlak iki borsa. Shortcular acele etmesin bence daha balon şişmedi
    Emlak konusu ihtiyaç sahibi ve devlet memurları işçileri ve emekliler için olabilir kira amaçlı olanlarda gelir seviyesi düşük olanlara hitap eden evlerden kira alamazsın artık. Kira amaçlı konut almaya hiç sıcak bakmıyorum. Çünkü emekli ise maaşına haciz koyamazsın. Üçkağıtçı ise bir yıl belese oturur evde avukat masrafıda cebinden çıkar. Merkezi ısınmada varsa kapıcı ile birlikte külliyen zarar. Bu corono bir bitsin insanlar görüşmeye başladımi anlarsınız. Gerçi satmadan da ortalıkta konuşmaz böyle sorun yaşadım diye.

İnsanlar sokağa çıkmaya başlayınca vaka sayılarında artma oldu.

Geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz.
    Şimdi benim sistemlerim orta vade düşüş veriyor.
    Ama bu sadece tahmin,tam tersine alıp başını gidebilir de.
    Coronanın gelişimi ne olacak,şapkadan başka hangi tavşanlar çıkacak kim biliyor,sadece tahminler var.
    Bence palasıda bilmiyor,duruma göre takılıyor.
    Hiçbir global krizde araba fiyatları çıkmadı,bu sefer çıktı.
    Gelin görün işte

8.  Alıntı Originally Posted by bedo Yazıyı Oku
    dünyada 3 merkez bankası bağımsız ...... 1 küba 2 k. kore 3. iran ........... tc merkez bankasının % de 45 i yabancılara ait.

diğer m.b lerin hepsi yada belirli oranları yabancılara aittir..
    [QUOTE=bedo;4522062]dünyada 3 merkez bankası bağımsız ...... 1 küba 2 k. kore 3. iran ........... tc merkez bankasının % de 45 i yabancılara ait.

diğer m.b lerin hepsi yada belirli oranları yabancılara aittir.. [/QUOTE

TCMB'deki yabancı payı söyledikçe, tekrarlandıkça inanılan yalanlardan biri, çoğunluğunun yabancılarda olduğunu zannedenler bile var. Ancak Merkez Bankası, İTC'den beri gelen, cumhuriyetin milli iktisat politikası gereği olarak Osmanlı Bankasında dolayısıyla İngiliz ve Fransızlarda bulunan para basma yetkisini millileştirmek maksadıyla kurulmuştur. Hiçbir zaman da iddia ettiğiniz oranlarda yabancı payı olmamıştır. Kanun gereği yabancı payı 15.000 hisseyi yani 6%'yı geçemiyor zaten.

Halihazırda 75,45%'i (A ve B grubu paylar) Hazine+Ziraat+Halkbank'ta.
    0,02%'si milli olmayan bankaların elinde (C grubu paylar) bir de milli banka olarak nitelendirilse de ana ortağı yabancı olan Garanti ve TEB'in elinde (B grubu paylar) küçük miktarlarda hisse var. (toplam 3%)
    19%'u ise Türk vatandaşı gerçek kişiler ile Türk ticaret müessesi tüzel kişiler elinde.

Bağımsız diye nitelendirdiğiniz 3 MB'nin diktatörlük ve despotizm ile yönetilen 3 ülkeye ait olması, bu kavrama çok farklı baktığınızı gösteriyor. Bir merkez bankası her şeyden önce kendi hükümetinden bağımsız olmalı ki, ülkeyi yönetenler sorumsuzca aldıkları kararların faturasını MB eliyle milli parayı pul edip halka ödetmesin.

İki link bırakıyorum.

http://www.mahfiegilmez.com/2017/12/...kasnn.html?m=1

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...edarlik+yapisi

IMG_20200614_091650.jpgIMG_20200614_084348.jpg
    "I would never die for my beliefs because I might be wrong."

Sayfa 177/1001 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz