Originally Posted by
bedo
syn. whig 3 merkez bankası bağımsız derken ...o ülkeler harika filan demek istemedim.. global düzenin bu üç ülke dışındaki ülkelerde... ekonomide söz sahibi olduklarını ifade etmek istedim...mahfi hoca üstat söyledikleri doğrudur.. fakat bir konuda doğru birden fazlada olabiliyor....
https://www.youtube.com/watch?v=f3eKxdMw2Mc videonun 10.50 ve 12.00 dakika aralığı... bu tür konuşanlar oldukça çok
fatih erbakan seversiniz yada sevmezsiniz (benim görüşüm olmadığı için siyasi söylemlere girmeyelim lütfen)
bu ülkede başbakanlık yapmış birinin oğlu bazı bilgilere ulaşması daha kolay olmalı
https://www.youtube.com/watch?v=3urziJ14edM
youtubeda gözüme çarptı bu videolar sizde bakınız istedim...
mahfi hoca merkez bankası ilk kurulduğunda % de 15 i devlete ait olduğunuda keşke yazsaymış....
sayın Bedo, elbette küresel sermaye ekonomi yönetiminde söz sahibi, trilyon dolarlık kuruluşlar gerek lobi faaliyetleri ile gerek politikacıları satın alarak kararlar üzerinde etkili oluyorlar, olacaklar. Fakat benim ifade etmek istediğim dünyayı anlamak için komplo teorilerine ihtiyacımızın olmadığı. Gönderdiğiniz videoları izledim, Fatih erbakana iki dakikadan fazla tahammül edemedim çünkü çok basitce çürütülebilecek bir yalan ile başladı.Fedin sahibi siyonistlerdir, rockefellerdir vs. FED'in tüm yöneticileri başkan tarafından aday gösterilir, senato tarafından oylanır. Açık ya da gizli herhangi bir ortağın yönetimde oy hakkı yoktur. Bunlar ile ilgili birkaç link bırakıp ilk videoya geçiyorum.
bit.ly/30HDl2C
bit.ly/2YvIWGx
Bu arada eski bir başbakanın aktif siyaset yapan parti lideri oğluna ve onun sempati toplamak için uydurduğu şeylere güvenmektense Tcmb'nin ana ortağı olan Hazine Müsteşarlığını yönetmiş bir teknokrat olan Mahfi Eğilmez'e güvenmeyi tercih ederim.
İlk videoda 11.35'te merkez bankası devletin değildir, 11.45'te ortaklarını söyleyecek biri gelsin, bilmiyoruz diyorlar. İşte ben geldim ilk mesajımda söyledim kim olduklarını.
Videonun devamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının adı ve kağıt-madeni para basma yetkileri üzerinden spekülasyon yapılıyor. Bunun cevabı da Mahfi hocanın yazısında açıklanıyor zaten tekrara gerek yok.
13.16'da bunu millileştirmek mümkün müdür? sorusuna değildir diye cevap veriliyor. Evet bugün mümkün değildir çünkü 1930'da kurucu kadro tarafından millileştirilmiştir. Aynı nehirde iki kez yüzemezsiniz.
"I would never die for my beliefs because I might be wrong."
Yer İmleri