Sayfa 182/1001 İlkİlk ... 82132172180181182183184192232282682 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,449 - 1,456 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by bedo Yazıyı Oku
    insan sağdan soldan edindiği bilgilerleri kendi süzgeçinden geçirdikten sonra fikir edinip bunları ifade ediyor... mahfi hocanın tablosunda oranın % 45 değil özel bankalar gerçek ve tüzel kişilerin sahip olduğu % 25 gibi bir rakam çıkıyor... yinede yabancıların isimleri m.b.de alınan karalara etkileri ne... gizli bilgi olarak görünüyor... attığım videoda m.b. lerin global piyasalara hakim kişilerin ülkelerdeki merkez bankalarını bilinçli bir şekilde kurdurtup ... dünya finans sistemini ellerinde tutmak için araçlardan biri olarak kullandıkları...
    ilk kurulduğunda % 15 i devletin kalanı yabancıların olan merkez bankasının ... adnan menderes döneminde çıkartılan yasa ile %de 51 den azı devletin olamaz kanunu ile bugünlere geldiği....syn whig size tşkkr ederim sayenizde verdiğiniz bilgiler doğrultusunda araştırıp eksik bilgimizi tamamlamış olduk....

türkiye cumhuriyeti değilde cumhuriyet yazmasının nedeni olarak bağımsız gösterilmek istenmesinin nedeni kuruluştaki yerli ve yabancı oranının % 85 olması ...https://kimkurdu.com/merkez-bankasi-...e-kimlere-ait/
    Rica ederim syn Bedo, yalnız hâlâ birkaç yanlışınız var. Birincisi kuruluş itibariyle devlet payının 15% olduğu bilgisinin kaynağını ve Adnan Menderes ile ilgisini çözemedim. 1930daki kuruluş kanunu 1970'e kadar yürürlükte kalıyor. Kuruluş kanununda da yabancı payı en fazla 10% olabilir diyor, daha sonra hisse sayısı 150binden 250bine çıkarılırken sermaye artışına sadece hazine katılıyor sanırım dolayısıyla 15bin/250bin hesabıyla en fazla 6%'sı yabancılarda olabiliyor, ki realite de bu oran çok daha düşük. Çünkü hem 2016 Sayıştay raporundaki c grubu paylar hazineye geçmiş durumda, hem de 19%'luk D grubu paylar yabancılarda değil Türk gercek ve tüzel kişilerde. Paylaştığım 2019 finansal tablosunda Mervak diye bir şirket var dikkat ederseniz, hazine ve ziraatten sonra 3. büyük ortak. Açılımı Merkez Bankası Çalışanları Yardımlaşma Sandığı Vakfı. Bu vakfın elindeki 5%'lik hisse de toplam 19%'luk D grubu hisselerden, yani gizli olduğu söylenen. Buradaki gizlilik özellikle gerçek kişiler ile ilgili, özel hayatın gizliliği kapsamında, yoksa altında bir bit yeniği olduğundan değil.

Yerli veya yabancı küçük ortakların TCMB karar mekanizmasindaki etkisine gelince, net olarak söylüyorum 0. Mahfi hocanın yazısının altında bir ekonomi muhabirinin paylaştığı çok güzel bir anekdot var, resmini atıyorum. Hatta Erdoğan'ın bir önceki MB başkanı ile ilgili alırken söylediği " Görevden aldık, çünkü laf dinlemiyordu adam." sözünü de bu kapsamda değerlendirebiliriz. Ortakların bir etkisi olsa böyle bir tavır takınılabilir mi?

Buraya kadar edindiğim somut bilgilerdi, bir de kişisel yorum yapayım tabiki yanlış olabilir. Ben merkez bankalarının gizli küresel güçler tarafından ekonomiyi kontrol etmek için kurdurulduğuna inanmıyorum. Küresel sermayenin ekonomik kontrol için MBlerin yürüttüğü para politikasından çok hükümetlerin yürüttüğü maliye politikasına ihtiyaçları var. Seçilmesine yardım ettiğiniz politikacılar eliyle vergi indirimi, teşvik, hibe, kıdem ve emeklilik haklarını törpülemek vb. aklınıza ne gelirse alıyorsunuz zaten. 4-5 yılda bir seçime giren hükümetleri parmağında oynatmak, gerçekten özerk yönetilen MBlerin liyakatle göreve gelen teknokratlarını satın almaktan daha kolaydır diye düşünüyorum.IMG_20200614_135745.jpg
    "I would never die for my beliefs because I might be wrong."

2.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    benim yeğenim yakalanmıştı bu illete.. kurtuldu çok şükür ama dışardan sanıldığı gibi değil. sürekli bulantılar kusmalar halsizlik bitkinlik.. anlatılacak gibi bir hastalık değil. ciddiye alınmasını tavsiye ederim işkence gibi bir şey bu...
    Yeğeniniz kaç gün hastanede yatılı kaldı?

3. Rüyalar gerçek olsa ..
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    dowf sabah% -2 ile %-5 arası tercihimizdir.. Nasılsa tüm site LONG'ta...

Alıntı Originally Posted by 6.sense Yazıyı Oku
    Rüyalar gerçek olsa ..
    2 gün önce -7 gördük.. belli olmaz bu işler.. !

5. Weekend'i yayınlayan https://www.ig.com'un hit sayısı son 30 günün tepe noktalarında https://www.alexa.com/siteinfo/ig.com en çok hit aldığı ülke sırasıyla ilk üçü avustralya, abd ve hong kong. Sitedeki sonuçlar ne kadar ciddiye alınmalı bilmem ama site dünya sıralamasında bugün itibariyle 1982. sırada.

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Yeğeniniz kaç gün hastanede yatılı kaldı?
    hiç yatmadı. verilen ilaçlarla evde tedavi oldu
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

7.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    hiç yatmadı. verilen ilaçlarla evde tedavi oldu
    Teşekkürler
    Bir arkadaşin arkadaşı 8 gün özelde yattı 9bin gibi bi hesap ödemiş. O sürede iyileşmis ondan sormustum da
    Bu kişi de hapı yutanlardan https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ab...-soku-41541444

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Teşekkürler
    Bir arkadaşin arkadaşı 8 gün özelde yattı 9bin gibi bi hesap ödemiş. O sürede iyileşmis ondan sormustum da
    Bu kişi de hapı yutanlardan https://www.hurriyet.com.tr/dunya/ab...-soku-41541444
    maddi boyutu birt dert işkencesi bir ayrı dert zor bir hastalık yani. daha bizimkisi en hafifi idi. gerisini siz düşünün
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

Sayfa 182/1001 İlkİlk ... 82132172180181182183184192232282682 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •