Yine troller basmış. Acep ne olacak?
Yine troller basmış. Acep ne olacak?
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Bence borsada marjinal trading dönüyor. Gerçek fiyatlar değil hurda değerleri üzerinden fiyatlama var. Bunun da yeterli ekonomik, politik vs gerekçesi var.
Borsadaki çoğu şirketin tümünü mevcut fiyattan almak istesen vermezler. Şirket borçlarının yapısı da fiyatları düşüren bir etken, sağlam bir fonlama yapıları da yok, muhtemelen bedelliler olacak. Şirket ele geçirme, birleşme vs kolaylaşmalı ve hızlanmalı, SISE'ler kaç ay oldu durumları belli değil BIST30 da 4-5 şirket doğrudan ve dolaylı etkileniyor bence.
Ama bunların yarınki fiyatlara etkisi yok, teknik göstergeler şu an esas diye düşünüyorum.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
paranin miktar teorisi konusunun biraz eskimis oldugunu kabul etmekle beraber, piyasada ki para miktari ile enflasyon arasinda bir iliski olmadigi gibi bir sonuca ulasmak yanlistir.
yani artan para arzi enflasyona acik bir nedendir ! dunyada ozellikle abd ve japonya'da basilan paranin enflasyona neden olmamasi sizi yaniltmasin ! çunku para reel piyasaya enjekte olamiyor ! olsa enflasyonu gorursunuz !
ayrica piyasada acik bir "likidite tuzagi" var insanlar sifir faize ragmen harcamaya duyarsiz nakit tutmayi yegliyorlar. Ama bu varlik fiyatlarini balon haline getirdi ! emlak, otomotiv ve borsa balonlarini gordukce piyasa enflasyonu yerine varlik balonlarina tanik oluyoruz.
balonlar (ozellikle surekli sisirilmeye calisilanlar) bir gun patlamaya mahkumdur !
Ne içiyorlarda bu kadar saçmalatıyor şaşıyorum
Pala bugün nasıl terse getirdi
26.500 dow dedik açılış ile 27.000 olur bizimkisi de zaten artı dedik iyice yeşillenir bir baktık bırak dow da 27 bini 26 binde zor tutunuyor neredeyse
Palanın meşhur taktiği neye inanıyorsan tersini yaşıyorsun.
Teknik Indikatörleri inceliyorum arada, çoğu fiyatı ve zamanı temel alıyor, az bir miktarı da hacmi de dikkate alıyor.
Öte yandan kim, nasıl, ne kadar alıyor çok çok önemli bir bilgi. VIOB'da gün içi alan satan vs verilmiyor, APS değişimi de gün içi vardı kaldırıldı, bence güzel bir göstergeydi, buna dayalı stratejiler vardı.
BIST için de yeterli bilgi güvenliği var mı belli değil. Matriks, İdeal vs bir miktar bilgiye sahipdir, haberlerden önce işlem yapıyorlar mı bilemeyiz.
Bu bence bir oyun, yatırım vs işin ahlaki kısmını güçlendirmek için öne çıkarılıyor. Bizim borsada temettü kuralları vs net değil, şirketlerin projeksiyonları ve nakit akışı net olmayınca iskontolayıp şirketlerin değerini bulmak zor. Yeni halka açılan şirketler veya birleşme ve satın almalarda detaylı temel analiz oluyor, öbür türlü aracı kurum da araştırmaya kaynak ayıramıyor. Geçen TV'de bir analist vardı artık raporları daha kısa yazıyoruz diyordu, teknik analize dayalı raporlar da çoğalmış.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Hehe de gec.
Yer İmleri