Geçen TV'de Kaya Çilingiroğlu vardı. Ne iş yapıyorsun diyenlere baba parası yiyorum diyormuş. Şirket alım satım işi yapıyormuş, şu sıralar yatırımcılar temkinli olduğundan fazla iş olmuyormuş.
Yatırım için imarsız tarla önerdi.
Geçen TV'de Kaya Çilingiroğlu vardı. Ne iş yapıyorsun diyenlere baba parası yiyorum diyormuş. Şirket alım satım işi yapıyormuş, şu sıralar yatırımcılar temkinli olduğundan fazla iş olmuyormuş.
Yatırım için imarsız tarla önerdi.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Dün bir haber okudum
Geçen ay yıl vs. Karşılaştırma yapmışlar
Borsaya giren
Bireysel kredi borcu artan
İhtiyaç kredisi borcu artan
Konut araç kredisi artan
31.5 milyon insan olmuş.
Ula nüfus zaten 80 milyon
Her 3 kişiden biri borçlu
Aile zaten 3 kişilik olsa anne baba çocuk tüm aile borçlu
Fahiş derecede millet borca girmiş borçluluğu artmış
Biz büyümüşüz büyüyecekmişiz
İnsanların geleceğini karartmışlar hala ne diyorlar
Kör sağır dilsiz saf bunlar hangi gruba giriyorlar bilmiyorum
Basılan para 3-5 kuruş mu
Yeni Türkiye kurtulurdu o parayla
Neyse daha 2 gün önce discodaydık şimdi şikayet etmesinler
Yalan oldum dayanamıyorum ne yapayım
Bu arada türkcelle çökmek ne demek ya varlık fonu falan bunlar milleti dinlemeye çiplemeye mi alacaklar yoksa yabancının ilgisini çekmek için alım yaparak yeni bir volatilitemi yapmak istiyorlar.
Hep kasa hep kasa bir yere kadar boku çıktı artık
Geçen yatırım danışmanına soruyorlar borsamızın düşmeme sebebi nedir simitçi ye sor o bile söyler dedi
Adamlar borsanın yatırım boyutunu değiştirmişler
Bu hafta bir hisseyi izledim bir kaç kez tavan oldu. Tavan olunca satan olmuyordu, denemek için ben de aldım ama ertesi gün nerede ise taban oluyordu.
Ortada satıcı olursa yükseliyor, alıcı olur ise düşüyor, çok ilginç gelebilir ama mantığı şöyle olabilir. İşlemler kendi müşterisini kendi doğuruyor, yani herif satıcılardan alıyor ve bir süre sonra satanlar pişman olup yukarıdan geri alıyor, tersi durumda alıcıların üzerine gidiyor alanlar bir süre sonra pişman olup daha aşağıdan herife veya gruba geri satıyor. Zaten bir çok kişi tahtada emirler ne tarafta kalın ise fiyat o yöne doğru gidiyor diye tecrübelerini paylaşıyor. Bunun yanında resmen indikatörleri kalemle yazıyorlar ve seyiricileri belirli noktada oyuna çekiyorlar.
VIOP ve endeks daha geniş bir ürün ama buna rağmen herif veya grup aynı mantığı uyguluyor olabilir.
Bu arada BIST30 dışı hisselerde robotların üzerine de oynuyorlar gibime geliyor. Bir kaç numara öğrendim.
Mesela alım ve satım kademeleri doluyor, robotlar rahat rahat işlem yaparken birden emirler kayboluyor ve robot ne yapacağını şaşırıyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri