Sayfa 662/1001 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,289 - 5,296 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by MfA Yazıyı Oku
    Portföyün %16'sı EIB'da, ay başından beri performansı nerdeyse risksiz IST ile yaraşır seviyede. Yarın EIB'den çıkış için emir vereceğim. Cuma günü çıkmış olurum heralde, haftasonunu nzorda geçirip, pazartesi KTM için emir vereceğim.
    KTM o yükü kaldıramayacak bu gidişle.
    Herkes KTM'ye girince sonuç ne olacak iyice merak etmeye başladım
    Umarım bocalamaz da az riskli mevduat üstü getirisi olan bir fon olur.

2. altın fonunu cazibesi tek fiyattan işleminin gerçekleşmesi ve alıcı bulamama kaygınının olmaması ... borsadan alınca atıyorum ( sallıyorum ) 500 bin kertik tek kalemde alabilecen mi tek fiyattan ? hadi diyelim 500 bin kertik tek fiyattan aldın... piyasalar karıştığında ya da cazip başka bir fırsat gördüğünde , satmak istedin kaç kademeden satışın gerçekleşecek nasıl çıkacaksın.... onun içün yüklü alımlarda ya altın fonu ya da goldtakas tercih edeceğim gibi ... bi de albaraka bankasında işlemler fiziki olduğu içün orada altın alımında vergi olmaması lazım ... yani albaraka kendi kasasındaki olan gerçekten o anda olan altını sana satıyor , senin adına kasasında saklıyor fiziki işlem yani , yüzde bir vergi olmamalı yarın öğrenelim bunu kesinleştirelim... goldtakasta yok % 1 vergi kesintisi ama orada derinlik nasıl bilemiyorum...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Orta ve uzun vadede aralarında pek bir fark yok
    Aslında ben gram altın taraftarıydım ama son dönemde gelen vergi ve nedense makaslarında açılması sonrasında fonlara daha sıcak bakmaya başladım
    İçinde en yüksek oranda kıymetli maden olan fonları tercih ediyorum ama diğerlerininde pek bir farkı yok

2020 sonuna kadar ara ara ciddi geri çekilmeler beklendiği söyleniyor
    Eğer olursa kademeli alım iyi olur
    Tek sıkıntı fon alım satımında seri al yada sat yapamamak
    Biz al diyene kadar iş işten geçiyor Ons çok oynak
    zgold seri alım için daha avantajlı değil mi

orda vergi kesiliyor mu acaba

4.  Alıntı Originally Posted by wolf1453 Yazıyı Oku
    zgold seri alım için daha avantajlı değil mi

orda vergi kesiliyor mu acaba
    ZGOLD'da alımda vergi yok, ama satarken kardan %10 stopaj kesintisi var.
    Alımda ve satımda ayrı ayrı aracı kurum komisyonu var.

Birde net aktif değerle uyumlu olmadığı zamanlarda alımda satımda sıkıntılı olabilir.

Bir diğer terddütte aniden 500 bin TL.lik satayım dediniz o kadar büyük satış emri o sığ fonda ne etki yaratır şu anda belli değil.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ktm o yükü kaldıramayacak bu gidişle.
    Herkes ktm'ye girince sonuç ne olacak iyice merak etmeye başladım
    umarım bocalamaz da az riskli mevduat üstü getirisi olan bir fon olur.
    4. Risk grubu fon

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    0 civarı da var 0,2 yapan da var.
    Skala geniş.
    IPV net fikir verir.
    Bakalım üstad

GPG de olan arkadaşımız var mı. son 15 günde sabah 8 -10 ve 12 de bazen 3 kere bazen 2 kere çok farklı fiyat açıklıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    KTM o yükü kaldıramayacak bu gidişle.
    Herkes KTM'ye girince sonuç ne olacak iyice merak etmeye başladım
    Umarım bocalamaz da az riskli mevduat üstü getirisi olan bir fon olur.
    Meşhur edilen fondan hayır gelmiyor, bunu defalarca gördük. paylaşımlarımız da bu duruma dikkat etsek daha iyi olur. aynı fon konuşulduğunda alanlarda istedikleri getiriyi bulamıyor veya bir süre sonra sonu hüsran oluyor. Bir fonu sordunuz, sonrasında karar sizin tabii. Ama sürekli, ben o fonu aldım, bende de var, getirisi iyi gibi paylaşımlar fonu meşhur fon haline getiriyor. Fon şişiyor ve eski getirisi kalmıyor. Sanıyorum ki herkes zaten tefastan fonlarını getirilerini görüyor ve yorumluyordur. Velhasılı kelam, fonlar hakkında bilgi paylaşalım, ama meşhurlaştırmayalım.

Sayfa 662/1001 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •