Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 578/1002 İlkİlk ... 78478528568576577578579580588628678 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,617 - 4,624 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Memur kafa var seninki, sana 10 yıl anlatsam anlamazsın. Adamlar bedava para dağıtıyor. Emlak konut 4 milyar tl satış yapmış 1 haftada.

Cebinde 50 bin tl olan 300 bin tl paraya ulaşıyor. TL bazında 15 yıllık kredi nedir, tarihte böyle bir dönem olmamıştır., bu krediyi kullanmayanı dövmek lazım. 15 sene yıl boyunca TL ödüceksin.

Git bankaları bir gez, nasıl kredi kuyrugu var görüsün. Az evden cık gez.

Bu ucuz krediyi, parayı boca ettikleri sürece herşeyin fiyatı artar. Ama dolar patlarsa, stop yapacaklardır. Böyle beleş para hiç bir zaman dağıtılmadı.
    Biraz kaputalizm ogretelim

Amerikada 40 yillik konut kredisi var. 53 yasinda akrabam 40 yillik konut kredisine girdi

Su kapitalizmi bi ogrenemediniz yaw

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Yani bahsettiğiniz açılardan güvenlik vs. Paris çok daha kötü bir şehir. 1+0 250.000 euro o ayrı Londra güvensiz değil çoğu yeri gayet güvenli ama araplar parasını çektiği anda emlak fiyatlarının çok sert düzeltme yaptığına şahit oluruz ki çok yakın bence. Hepsi kendi dinamikleri olan metropoller. Benim istanbul için en büyük temel analizim nüfusunun artık azalıyor olması ki çok önemli bir metrik bence.
    Istanbuldaki nufus dususu cok cuzi

Simdilik

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

Amerikada 40 yillik konut kredisi var. 53 yasinda akrabam 40 yillik konut kredisine girdi

Bunun neresi anormal?

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku

En az 93'e kadar yaşar abi.

Yaşlılarda bir gözlem yapmışlar. Emeklilik ikramiyesi ertelenenler daha uzun yaşamış. Ikramiyeyi elde etmek için direnmiş ölmemiş : D

5.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Yazıda can alıcı noktalar var.

1. Talep edilen kredilere kamu bankalarindan cevap alamiyorlarmiş.
    2. Ev sahiplerinin fiyat artışı.

Burdan cikan sonuc şu. İnsanlar ev almak istiyor. Ama peşinatlardan sonra kalan krediyle ödenecek bölüm çok fazla oldugu icin bankalar kredi vermiyor. Belkide ev sahipleri bu zamlari yapmamiş olsa, miktar daha az olacagi icin krediler kullandirilacak.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Git bankaları bir gez, nasıl kredi kuyrugu var görüsün. Az evden cık gez.

.
    Yukardaki yazimi konyali konutcularin ağlamasi üzerine yazmistim.
    Kredi istenmiyor demiyorumki ben )))

Kredi vermiyorlar, ödemeye gücünüz yetmez diyor bankalar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,061
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    40 yaşinda eve 600 700 bin isterken, müsteriye 10mkare arsa payi var, 5katli apartman yaparsin orayami diyeceksiniz )
    projeye göre yapılmış bir binada, eviniz toplam 25-30 m2 değilse

arsa payınız çok daha fazladır.

bir kaç gündür aynı tip yazı yazınca dikkatimi çekti.
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    İlanlarda görüyorum kombiye 7 bin klimaya 5 bin isteyenler .

Al götür istemiyorum bir tarafına götür diyeceksin aslında

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Bu tip insanlara '' Sonradan görme '' diyorlar. Memuriyetim sırasında gittiğim her şehirden konut aldım, ayrılınca da sattım. Çok az kirada oturmuşumdur. ( şimdi kiradayım ) Bir malın ederi vardır. Eksperlik bir meslektir. O konutun olduğu arsanın değeri, binanın kalite değeri , dairenin cephesi, katı, ısıtma şekli ..... hatta çevre düzenlemesi vb.

Yandaki bina şu fiyatı yazmış ilana o zaman ben bu kadar isterim mantığıyla değer biçilemez. Bütün iş biraz emlakçılarda biraz da alıcılarda biter. Emlakçı , satıcıya '' Arkadaş sen gerçek satıcı değilsen beni meşgul etme. Bu konut x fiyatı geçemez '' demeli.
    Alıcı da ; ben bu fiyata almayacağıma göre boşver gitsin demek yerine, özellikle arayarak sms atarak kibar dille haddini bildirmelidir. ''Kardeşim sen bu fiyatı yazmışsın ama daha aidatı bile belirtmekten acizsin, dairenin katını bile doğru yazamıyorsun ( genelde girişlere 1. kat yazarlar ) . Sen paranın değerini biliyormusun '' türünden yazmak lazım. Ben sahibinden isimli siteyi hergün düzenli taciz ediyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    projeye göre yapılmış bir binada, eviniz toplam 25-30 m2 değilse

arsa payınız çok daha fazladır.

bir kaç gündür aynı tip yazı yazınca dikkatimi çekti.
    Ülkemizde konut sahibi olanlardan %90 kesim bu hususu bilmez. Kara düzen '' evi gördüm, gezdim aldım '' der. Ama arabayı ince ince incelettirir.

Arsa payı metrekare hesaplama :
    Bağımsız bölümler için arsa payından metrekare hesabı şu şekilde yapılır:
    Örneğin; Ana binanın tapuda 1500 metrekarelik parsel, arsa payının ise 20/330 olduğunu farz edelim.
    (1.500 metrekare/330) x 20 = 90.909 metrekare

Sayfa 578/1002 İlkİlk ... 78478528568576577578579580588628678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •