Sayfa 358/1001 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458858 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Çok teknik bilgim olmamak ile birlikte insanların düşündüğü ama yapamadığı işlemleri yapan yazılımlara robot deniliyor.

Örn. Abd verileri açıklandığında oluşan ani fiyat hareketini yakalamak için sizin klavyedeki tuşa basma hızınız yarım saniyede iken robot yani kurgulanmış yazılım bunu mikro saniye de yapabiliyor. yada
    Sizin Bir finansal enstrümana verdiğiniz hedef fiyata ulaştığında işlemi kapatmanı, bu gerekirken duygularınız buna izin vermeyip zarara uğrama olasılığınız olduğundan robot şunları yaptığında şunu yap kodu ile yapar ve sizi belli zarardan kurtarır.

Tabii birde eksileri vardır sizden daha hızlı robotlar daha güçlü Server ve yazılımlar ve tipik argumanların doğasıyla oynayarak robotunuzu ters köşe yaptıran yazılımlar.

Ben robot tercih eden tarafta değilim
    Neden derseniz
    Barış özcanın
    Taş kağıt makas videosunu izleyin belli biraz anlaşılır
    Kademeye yazdığında sıraya girersin..
    Hft işlemlerinde ilk sırada hep hft yi uygulayan vardır. Çünkü emiri senden önce gönderir..
    bunu tek kurumlada yapar, 5 kurumla da..
    emiri 100 100 de gönderir, 1 1 de.. farketmez.. sonuçta dalgadan para kazanır..
    Türkiye de bunu yapabilen blackrock dışında bir fon yok..

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Karşındakinde para problemi yok.. senin var.. fiyat dalgalanmalarına karşı koyabilir misin..? Hayır..
    Tek yatırımcı da sen değilsin..
    sen al o istediğin rakamdan verir sana.
    Yeter ki kademeye otur.
    Benim fiyat ve RİSK algıma göre 1 milyon lot yatırım hedefim var,nasıl olacak?
    Burada anlatmak istediğim, fiyat bana göre cazip ise RİSK kararlılığım varsa,robot hikaye,alır,yatarım,uygun yerde satarım.

YTD

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    O şekilde de var. ML genelde yüklü alım giriyor, alacak isen bir kademe üstten almak durumunda kalıyorsun, yok kimse almıyor ise adam kendi pasif alımlarına geri verebiliyor.

Havacılıkta kurallar kan ile yazılmıştır diye söz var, borsada da kurallar para ile yazılmış.
    Yapıkredi ve merril bunu yapıyor abi...
    Aradaki kademe farkı kasaya giriyor.. bunu her gün bütün hissede yapmıyor..
    Volalite olan hissede veya volalite kazanmış hissede o dakikada yapıyor..
    Her hisseye farklı personel mi koyarlar, yoksa tek bir kişi kontrolünü mü sağlar bilemem..

Şöyle anlatayım..
    1.00 satış - 1.01 alış..
    Sen 1.01 e göndereceksin ki alabilesin...

Ne oldu 1 kuruş eksisin... 1 kuruş robotu cebinde.. tahta kalkacak... senden öncede başkasından 1 liraya aldı... sana sattı 1,01 den..
    1,01 boşalmaya başladığında kendi alıcı olarak geçiyor 1.01 e... kademe kalktı 1.01 - 1-02...
    Aynı işlem oradada dönüyor... binlerce yatırımcı, aynı anda işlem yapıldığını düşün.. hıza yetişemezsin..
    Robot 1 -2 kuruşa işlem yapıyor,ben fiyatı uygun buldum 3 kademe kaldırdım,bastı alım yaptım,yükseltti sattım?
    Burada alıcının RİSK alma kararlılığı önemli.
    Netekim bunu çok yaşadım.

YTD

5.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Benim fiyat ve RİSK algıma göre 1 milyon lot yatırım hedefim var,nasıl olacak?
    Burada anlatmak istediğim, fiyat bana göre cazip ise RİSK kararlılığım varsa,robot hikaye,alır,yatarım,uygun yerde satarım.

YTD
    Biz kısa vadeli işlemlerden bahsediyoruz abi, senin ki farklı..

6.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Robot 1 -2 kuruşa işlem yapıyor,ben fiyatı uygun buldum 3 kademe kaldırdım,bastı alım yaptım,yükseltti sattım?
    Burada alıcının RİSK alma kararlılığı önemli.
    Netekim bunu çok yaşadım.

YTD
    Sen sat, başkası geliyor almaya. Alıcı ve satıcı daima var. Bu yüzden volalite olan hisseyi seçiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Yapıkredi ve merril bunu yapıyor abi...
    Aradaki kademe farkı kasaya giriyor.. bunu her gün bütün hissede yapmıyor..
    Volalite olan hissede veya volalite kazanmış hissede o dakikada yapıyor..
    Her hisseye farklı personel mi koyarlar, yoksa tek bir kişi kontrolünü mü sağlar bilemem..
    Onlar da tecrübe edip kurallar koymuşlardır her hisseye girmiyorlar.
    Bir nevi marjinal trading sayılır ana stratejiye uygun ayarlıyorlardır, her hisse için gün içi pozisyon limiti de vardır. Geriye yönelik testler de sürekli yapıyorlardır.

Robotu yazması ve canlı ortamda test edip iyileştirilmesi en az 1 milyon dolara mal olur. Genelde insanlar belirli enstrümanlar için strateji yazıyorlar manual işlem yapıyorlar, MATRIKS_IQ da emir vs de yazabilme imkanı gelmiş ama tam kontrol olmayan yerde işlem yapmak sakat, diyelim veri gelmedi ya da hatalı veri geldi vs sorun olur.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Ben düşünce alıyorum yükselince satıyorum ,mart ayından bu güne kadar en az 100 bin tl sini aldım,nasıl ROBOT bu?
    Sistem çok basit, robota gerek yok,sistem dediğim sadece RİSK almak,düşeni al,yükseleni sat,bu kadar basit.(bence)

YTD
    Biz kısa vadeli işlemlerden bahsediyoruz abi, senin ki farklı..
    Ben sonuçtan yola çıktım,para kazandım mı,kazandım,robot hikaye.
    Benim için malın kalitesi ve fiyatın cazip olması önemli,zaman önemli değil.

YTD

Sayfa 358/1001 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458858 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •