Sayfa 722/1001 İlkİlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,769 - 5,776 arası.

Konu: Viop-XX

1. Yabancının yangından mal kaçırır gibi kaçması hiç hoşuma gitmiyor

Hele hele Turkcell’de olan hisse değerinin yarısı satış iyice şüphelendiriyor beni

Fiyata bakmadan kim kaçar neden kaçar aklımda deli sorular ?

2.  Alıntı Originally Posted by laguna Yazıyı Oku
    Aynen. Genele bakınca yabancı oranı yüzde 50 ye düşmüş ama endeks 115 binlerde. Yabancının etkisi gördüğümüz gibi sadece bankalar üzerinde kaldı. Yerli taraf yabancının egemenliğine son verecek gibi ortam oluşuyor. 10 sene önce global holding aklıma geldi. Tahta süründü süründü yabancı sattıktan sonra başladı yükselmeye. Borsa artık bildiğimiz tarzda işlemiyor. 30 kuruşluk hisseler nerelere gitti gördük. Hepsi yerlinin uçurmasıyla oldu.
    bankalarda şöyle bir sorunda var kamu bankaları ile özel bankalar rekabet edemez hale geliyor. Kamu bankaları 0.64 0.74 ten kredi dağıtıyor. Zarar eder miyim diye korkmuyor çünkü arkasında kamunun iradesi var görev zararı yazar olur biter. Bizde vergilerimizle kamu bankalarını finanse ederiz . Özel bankalar bunu yapamıyor yaparsa zarar edecek . Böyle değişik bir sarmalda var ortada. Ne olacak hep birlikte göreceğiz kimimiz borsa uçacak diyor kimimiz bu ülkeden yabancı kaçıyor diyor. Borsa cikabilirde dusebilirde ancak ortada bir gercek var bize dolar lazim dolar gelmezse borsa yinede cikabilir ama sonumuz venezuella ya da arjantin olabilir.Yabancıya kazık mi attik yabancı mi bize kazık attı zamanı gelince öğreneceğiz.

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    şimdi bankaların durumuna gelirsek eski günleri aramayın çünkü olmıyacak niye biliyormusunuz????

bundan çok önceye değil 19 şubat 2020 tarihine gidelim...

cumhurbaşkanı ne açıklama yaptı yaptığımız düzenlemeyle bankaların karından 30 milyar silinecek vatandaşın cebine girecek dedi.

Son dakika: Erdoğan'dan bankaların aldığı ücrete ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bankaların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili gereken adımlar atıldı. Sürekli ve sürpriz ücret kalmayacak." dedi.

Bankaların aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili gereken adımlar atıldı. Sürekli ve sürpriz ücret kalmayacak. Bankacılıkta yapılan düzenleme ile 30 milyar lira iş insanlarının, vatandaşların cebine kalacak."

bu açıklama sonun başlangıcı gırtlak longta olan palanın idam sehpasına tekme oldu. bu açıklama akabinde full shorta geçmiştim. pala viopta 150,000 de gezinip duruyordu.gelişmeleri okumak çok önemli. Şimdi kalkıpta tüm endeks gitti bankalar niye gitmiyor demeyin. Onların tabutuna çivi çakıldı. 30 milyar karından kırpılan bir bankacılık sektöründen ne bekliyorsunuz.
    bankaları anlamak istiyorsanız bu yorumumu okuyun olay gayet basit. Ülkenin bir numarası ben bankalara gıcığım diplerine kibrit suyu döktüm dedi şubatta oymuş buymuş sebep aramayın.

4.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Ben yabancı satışları bittiğinde bankaların sert yukarı yapacağı kanaatindeyim...

Yabancı satışları eskisi gibi yıkıcı etki yaratmıyor, yükselişi baskılıyor sadece, eskiden olsa bugünkü tarzda bir satışta akbank %6-7 düşmeliydi...

2018' de GARAN' ı iki günde 8.50' den 7 liraya getirdiler, iki günde 120 mn lot satışla %10-%10 düştü kağıt, düştüğü yerden kalkamayıp tekrar dip yaptı...

O günden bugüne BİST' in dinamiği çok değişti, nasıl oldu bilmiyorum ama, borsanın kitabı adeta yeniden yazılıyor...
    Borsalar eski mantıkla işleseydi .Şimdiye şortçular sabancı-koç olmuştu. Artık mantık farklı. Tüm dünyada borsaların düşmemesi için yasal olarak korunaklı şemsiyeler var. Bu çok uzun bir konu doğru yanlış olayına hiç girmiyorum. Fiyat ne ise olay odur. Sebebini eleştirmek bize düşmez. Ancak evrim teorisinde de denildiği gibi adapte olamayanlar gider. Gümler.

Yine diyorum ankara nın ortasına atom bombası dahi atılsa borsa bir yerlerde tekrar yükselmeye devam edecek. Şirket batsa bile hisseleri rekora devam edecek. Artık 2008 den beri borsalar coin mantığı ile hareket etmekte. Yani şirket vs hikaye tahta açık ve alıp satıyorsun. Herkes aldığı için yükseliyor. Yani sınırsız tl basıp borsamızı istediğimiz kadar yükseltebiliriz. Borsalar DÜŞEMEYECEK. Boşuna beklemeyin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    bankaları anlamak istiyorsanız bu yorumumu okuyun olay gayet basit. Ülkenin bir numarası ben bankalara gıcığım diplerine kibrit suyu döktüm dedi şubatta oymuş buymuş sebep aramayın.
    Bear_Bull
    @BearBull26

6. Borsa hacimli gözüksün diye çok fazla fiktif işlem yapılıyor diye düşünüyorum.

TV'de tecrübeliler hacimden bahsediyor ama gerçek hacim olup olmadığına dikkat etmiyor.

MKK dan alınacak gün sonu net değişim hacmi esas olmalı, gün içinde aynı hisse en az 4-5 kez el değiştiriyor. Yapı Kredi ve ML gün içi işlemleri hacimi şişiren etmenler.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    2023'te ilk 10 ekonomiden biri olacağız da dedi... ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret yapacağız da dedi... Pandemi için 525 milyar TL'lik maddi yardım yaptık da dedi... Reis saolsun bazen rakamları abartmayı sever... İlk çeyrek rakamları da ortada, karlarda öyle 30 milyarlık filan bir düşüş yok...

Ha, bundan sonraki çeyreklerde bir düşüş olacak da o da kamu bankalarında olacak bu bedavadan biraz pahalıya verilen ev-otomobil kredilerinden dolayı... özelleri çok etkilemez, hatta mevduat faizlerindeki düşüşten dolayı maliyetler düşüyor, muhtemelen karlarını arttırır bu sene özeller geçen seneye nazaran sene sonu itibariyle...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

8. Tahran'da nukleer patlama oldu iddiaları var, cephanelik de olabilir. Görüntüler var.

>>>>>>>

https://twitter.com/bkrkbyk/status/1276286160692826114
    İran’ın Başkenti Tahran’da Parchin Nükleer Santrali patlamış. İran kaynaklı internet sitelerinde tuhaf bir koku ve ışık dalgası olduğu yazılıyor. Umarım doğru değildir. Doğruysa en çok etkilenen ülkelerin başında geleceğiz.

>>>>
    https://eksisozluk.com/26-haziran-20...rsiz%20patlama

>>>>
    SON DAKİKA! İran Tahranda bomba patladıldığı iddaa ediliyor. Herhangi bir resmi açıklma yok! #İran #Tehran #SONDAKIKA

https://twitter.com/BSelimYilmaz/sta...82597002403840
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 722/1001 İlkİlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •