Sayfa 780/1001 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,233 - 6,240 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yön bulmadan restoran seçimine kadar pek çok şeyi teknolojiye havale edersen bu seçimleri yapmanı sağlayan beyindeki analitik bölgelerin gelişimi farklı olacaktır.. her şeyi görsel algılarla, bilgisayarla koordine edersen hayal kurman yeni ve yaratıcı şeyler ortaya çıkarman zorlaşır.. her şey teknoloji değil.. klasik eğitimi bırakmak büyük hata olacaktır.. makul bir sentez olmalı..
    Ne yani akıllı cep telefonları aklımızı mı aldı.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Sen de biraz çalış, Ters yazmışsın.
    Her zeki akıllı değildir.
    Her akıllı zekidir.
    Şahidim yanlışsam düzelt
    Zekâ aklını kullanabilme becerisi
    Bu tanım doğruysa eğer
    Kullanılmayan akıl da bi değer yani zeka addetmez
    Öyleyse yat kalk pubg oyna
    Gelişim nasi olucak ki ya tam çözümleyemedim
    Istediğin kadan zeki akıllı vs vb ol
    Çalışmadan olur mu ki
    Bilemedim

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Şahidim yanlışsam düzelt
    Zekâ aklını kullanabilme becerisi
    Bu tanım doğruysa eğer
    Kullanılmayan akıl da bi değer yani zeka addetmez
    Öyleyse yat kalk pubg oyna
    Gelişim nasi olucak ki ya tam çözümleyemedim
    Istediğin kadan zeki akıllı vs vb ol
    Çalışmadan olur mu ki
    Bilemedim
    Zeka biraz maddesel bir kavram.
    Akıl ise biraz zekan ile süzülmüş kısmı, yani süzme zeka.
    Tabi yanlış süzülmeyi alırsan, süzme salak da olabilirsin.

Şöyle özetliyim,
    zeka bedenin,
    akıl ise ruhun kavrama kabiliyetidir.
    Part time feylozofluk da yaparım.

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Ne yani akıllı cep telefonları aklımızı mı aldı.
    mesela adım sayıcılar var..bazı insanlar kaç adım attığını bu cihaza bakarak belirliyor..
    ben saatimi kullanıyorum sadece.. 1 dakikada kaç adım attığımı biliyorum ortalama.. 120 adım.. toplam adımı çok rahat yaklaşık hesaplayabilirim günlük yürüyüşlerimde..

hayatın pek çok alanında "adım sayıcı" benzeri teknolojik "kolaylıklar" var.. insanın düşünmesine muhakeme etmesine gerek bırakmıyor.. sadece görsel uyarılar var beyinde.. bunun sakıncalı olduğu pek çok araştırmanın konusu..adeta yeni bir insan alt türü ortaya çıkmak üzere gelecek yuzyıllarda..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Zeka biraz maddesel bir kavram.
    Akıl ise biraz zekan ile süzülmüş kısmı, yani süzme zeka.
    Tabi yanlış süzülmeyi alırsan, süzme salak da olabilirsin.

Şöyle özetliyim,
    zeka bedenin,
    akıl ise ruhun kavrama kabiliyetidir.
    Part time feylozofluk da yaparım.
    Sağ ol şahidim muazzam açıklama içün

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    mesela adım sayıcılar var..bazı insanlar kaç adım attığını bu cihaza bakarak belirliyor..
    ben saatimi kullanıyorum sadece.. 1 dakikada kaç adım attığımı biliyorum ortalama.. 120 adım.. toplam adımı çok rahat yaklaşık hesaplayabilirim günlük yürüyüşlerimde..

hayatın pek çok alanında "adım sayıcı" benzeri teknolojik "kolaylıklar" var.. insanın düşünmesine muhakeme etmesine gerek bırakmıyor.. sadece görsel uyarılar var beyinde.. bunun sakıncalı olduğu pek çok araştırmanın konusu..adeta yeni bir insan alt türü ortaya çıkmak üzere gelecek yuzyıllarda..
    Beynimizi kullanmamaya, basit ışık ve uyarıları dikkate almaya başlarsak,
    zaman içinde beynimizin boyutu nohuta mı inecek yani?

7. Burda Z kusagini goklere cikaran bazi arkadaslar vardir.
    Bence dunya genelinde gelmis gecmis en sorunlu kusaklardan biride Z kusagi olacaktir.
    Z kusagi bir isyan ve protesto kusagi olacaktir....Bilgi ve entellektuel alt yapisi sig, talep ve memnuniyetsizligi cok ve devamli olacak. Aile, ulusal, gelenek, sosyal ve dini aidiyet ve iliskileri zayif bir kusak olmaya aday.

Onceki kusaklara gore hayattan daha az keyif alacak bir kusak olacak. Bu kusak Sadece devletler ve iktidarlarla degil ailerlede cok sorun yasayacak bir kusak olacak. Cunku bu kusak aile ocaklarindan ziyade teknoloji ve internet ocaklarinda buyumus ve yetismis bir nesildir.

Bir yonu ile azcik 20 yy daki silahli Komunist orgutlere katilan genclere benzetebiliriz. Ama o neslin ideolojik bile olsa hic degilse politik, ekonomik kulturel alternatif bir ideal dunyalari vardi.

Brezilya da sosyalist Lula da Silva ve Dilma Roussef iktidarini otobus biletlerine yapilan zammi bahane ederek sokaklara dokulup ortaligi yikan ve ardindan yargi darbesinin onunu acip arkasinda ABD kuklasi bugunku Bolsonaro hukumetine iktidar yolunu acanlarda Z kusagi sayilir...

otobus biletlerini bahane edip iktidar degistiren o atesli genclik simdi Brezilya yi kasip kavuran virus karsisinda Olen olsun. Olumler onemli degil diyen bir baskan karsisinda ortalikta gorunmuyorlar.
    Cunku bu kusak gudumlu ve suru psikolojisi ile hareket ederler.

Gerci zamani gelince sosyal medyada yapilacak 2-3 aylik bir operasyonla Bolsonaro'yuda postalarlar. O is bir buttona basmaya bakar.

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Beynimizi kullanmamaya, basit ışık ve uyarıları dikkate almaya başlarsak,
    zaman içinde beynimizin boyutu nohuta mı inecek yani?
    farklı olacak.. homo sapiens beyninden daha büyük beyinler var dünyada bazı diğer canlılarda.. ama homo sapiens beynini muazzam kılan şey hayal gücü, soyutlama yeteneği ve yaratıcılığı.. sürekli teknolojiye odaklı bir beyin bir sürü süreçten vazgeçmek zorunda kalıyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 780/1001 İlkİlk ... 280680730770778779780781782790830880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •