Originally Posted by
Cautionary
Bana beyaz yaka olarak çalışırken işin neydi deseler. Spesifik olarak, trafik mühendisliği derdim. Yani, bir yöne doğru bir akış varsa, bunu optimum olarak yönetme, yönlendirme işi. Verimlilik esasına göre, yeni yollar açma, mevcut yollarda kapasiteyi arttırma, azaltma işi. Bu konsepte araç trafiği, ses trafiği, data trafiği, insan trafiği vs hepsi dahil edilebilir.
Bu nedenle, congestion-sıkışıklık denen olaydan nefret ederim. Yoğun trafikte yola çıkmam, yoğun saatlerde alış veriş yapmam, dışarıda yemeği bile sakin saatlerde tercih ederim.
Hisse senedi piyasalarında dahi, crowded trade denen, momentum trade inden, sürü ile hareket etmekten hoşlanmam.
Belki de bu mantığı yaşam standartlarıma uydurabilmek için beyaz yaka hayatıma erken son verdim, köy hayatını, home ofis çalışmayı tercih ettim.
Eğer yazdıklarıma, görüşlerime değer veriyorsanız, az çok karalarınızda görüşlerimi dikkate alıyorsanız. Kişiliğimi de bilmeniz önemli. O yüzden millet krediye hücum ederken ben uzak dururum.. millet ev araba almak için sıraya girerken ben başka bir şey alırım.
Bir de ilave not: ben her zaman yatırım opsiyonları olan, tercih yapabilecek finansal pozisyonda olan kişiler için yazıyorum bunları. Yoksa ev, araba vs alabilecek duruma yeni gelmiş, ya da bu günlerde bu ihtiyaç ertelenemez şekilde ortaya çıkmışsa, yapacak bir şey yok. Yani bol keseden konuşuyor diye düşünülmesin, tüm yazdıklarım finansal pozisyonu tercih yapmak için şartları müsait olanlar için geçerli. Erken emeklilik konseptimiz için de geçerli bu durum, belli bir yaşa gelince her açıdan tercih yapabilecek durumda olabilmek, kararı kendi özgür iradenle, kendi keyfin doğrultusunda verebilmek önemli.
Yer İmleri