Borsada para kazanmak iki sekilde oluyor ;birincisi hissemizin borsa degerinin artmasiyla ,ikinciside ortagi oldugumuz sirketin dagitmis oldugu kar payindan yararlanarak ayrica unutmamaliki fk .sina gore de belli bir sure icinde hissemiz kendinide amorti ediyor.
Sanırım bu yüzden bedelli yapıldı cuma günü bankası olmayan aracı kurumlarda bist hacminde 1.oldu info. Çok hızlı bir hacim artışı oldu.Son zamanda borsaya da aşırı bir ilgi ve yatırımcı artışı var. Müşterilerinin ihtiyaçlarına karşılık verebilmesi için bedelli yapması gerekti demekki diye düşünüyorum.
Bedelli avantajları
1- Lot başı 1 TL den yeni lot alınabilecek.
2- Kasaya şirketin piyasa değeri 140 milyon civarı iken yaklaşık yarısı kadar 66 milyon TL para girecek.
Dezavantajı
1-Bedelliye katılmak istemeyenlerin panikle satması. (Bu arada bedelli süreci yaklaşık 2 ay sürüyor)
Ben özellikle avantajlardan 2 numara yani kasaya şirketin piyasa değerinin yaklaşık yarısı kadar para gireceği nedeniyle bedelliye katılacağım. Zaten son dönemde bedelli ler bu yüzden olumsuz algılanmıyor. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 çeyrek kar tahminine gire fk kaça kadar düşer bedelli olayını heap katmadan düşünürsek
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest
İlk çeyrek kar ile 2.çeyrek aynı gelse bile 6 aylık 12.5 milyon yapar. Son 4 çeyrek 17 milyon civarına yakın bir rakam yapar. Şuanki piyasa fiyatı 143 milyon oradan fk 8.4 e düşer. Benim hesabım bu şekilde yanlışta olabilir şuanki piyasa değerine göre. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : clastobar; 28-06-2020 saat: 23:16.
Sagolun tskler SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest
Hesap doğru. [emoji106][emoji106][emoji122][emoji122][emoji122]
Fk son 4 çeyreğe göre hesaplanır.
Piyasa degeri÷Son 4 çeyrek kâr toplamı= fk.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri