Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Bazı serbest fonlar benim bankada alınabilir durumda. Bunlar yeni mi geldi eskiden de varmiydi bilmiyorum tabi
Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk
Eurobond fonları bugün artı
Bu asgari meblağ işi benim en çok canımı sıkan şey. Topluca almak istemiyorum. Ömrümde hiç bir fonu da 'löp' diye bir anda almadım. Finansal anlamda da doğru olduğunu düşünmüyorum. Biriktirmek istiyorum. Sırf bu yüzden MAC asgarisi 350 liraya düşene kadar çok beğenmeme rağmen hiç almadım. 500 liranın falan üstünde olursa meblağ hiç bir anlamı olmaz. Ben kendi adıma asla almam o durumda. İnsanlar maaşlarından kazançlarından artırarak toplamak ister.
Küçük küçük de gir çık yapabilmeli, her gün ekleyeceğim miktarı piyasa koşullarına göre değiştirebilmeliyim. Gün geliyor endeks az düşüyor 50 liralık fon alıyorum, gün geliyor çok düşüyor 1000 liralık alıyorum o gün. Kuzu gibi alıp beklemek, hareket alanı olmaması iyi değil.
Mac yöneticisi de söylemişti twitter'da, pratikte fona meblağın asgarisinin yüksek olması sıfır fayda veriyor. 1 adam 100 bin satıp çıkacagına, 100 adam bin lira satıp çıkıyor çıkacağı zaman, rakamlar bize fark olmadığını gösteriyor demişti. Yani giriş -çıkış likitini etkilemiyor. 100 adamın yararlanıp fonun sosyal reklamını yapması etkisi de çok daha fazla hatta fon için.
Fonlar yapısı gereği, trade etmek değil, ''biriktirmek'' üzerine kurgulanmış yatırım araçlarıdır. İnsanlar günlük hayat getirileri ile kumbara misali fonları biriktirirler.
Çocuk oyuncağı olmaz, daha iyi olur. Hem fon için, hem yatırımcı için. Umarım koymazlar.
Olabilir
Nitelikli Yatırımcı Kimdir?
''Yerli ve yabancı yatırım fonları, emeklilik fonları, yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri, ipotek finansmanı kuruluşları, emekli ve yardım sandıkları, vakıflar, Sosyal Sigortalar Kanununun ilgili maddesince kurulmuş sandıklar, kamuya yararlı dernekler ile nitelikleri itibariyle bu kurumlara benzer olduğu Kurulca belirlenecek diğer yatırımcılar ve sermaye piyasası araçlarının ihraç tarihi itibariyle en az 1 milyon lira tutarında Türk Lirası, yabancı para veya sermaye piyasası aracına sahip gerçek ve tüzel kişiler'', nitelikli yatırımcı olarak tanımlanmaktadır.
Bunların çoğu MKK’da kayıtlı
Sadece mevduat gözükmüyor
Nkolay bonolar bile kayıtlı orada
Mevduatıda eklerlerse tam olacak
Bu kaydı uygun olan alabilecek belkide
Yani evler arabalar yatlar katlar hesap dışı
Herkes MKK’sını kontrol etsin🙂
Yer İmleri